McLaren bude mít příští rok další nové sponzory

McLaren bude mít příští rok další nové sponzory

Výkonný ředitel McLarenu Zak Brown řekl, že britský tým formule 1 bude mít v roce 2020 další nové sponzory.

Od Brownova příchodu do týmu McLaren získal řadu sponzorů jako Dell, Coca-Cola či British American Tobacco. Loga sponzorů postupně zaplňují oranžovo-modrý mclaren a v příští sezóně se bude počet sponzorů znovu zvyšovat.

„Ve sponzorských projekcích jsme tento rok dosáhli našich čísel. Předpokládám, že tomu tak bude i příští rok. Vůz se postupně zaplňuje. Pro příští rok budeme mít rozhodně některé velké partnery, navíc všichni, které máme teď, zůstávají,“ řekl Brown.

I příští rok bude jedním ze sponzorů McLarenu firma Huski Chocolate, jejíž logo se během poslední Velké ceny USA v Austinu objevilo na boku vozů Alfa Romeo. Podle Browna to však nemá žádný vliv na dlouhodobou spolupráci McLarenu s touto švédskou společností.

„Máme dlouhodobý kontrakt. Finn Rausing (spolumajitel týmu Alfa Romeo) a majitel Huski jsou ze stejné země, takže zkrátka chtěli jen nějakou další publicitu.“

Brown nicméně vyloučil, že McLaren začne spolupracovat s firmou Rich Energy, která byla ještě nedávno hlavním sponzorem týmu Haas.

„Vůbec ne. Ten chlap na sebe evidentně rád poutá pozornost. Nemluvil jsem s ním a ani nebudu. Myslím, že je to jen pokus získat nějakou publicitu,“ vyjádřil se Brown na adresu Rich Energy.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud