McLaren boj s Red Bullem nevzdává, auto bude vyvíjet až do Brazílie

McLaren boj s Red Bullem nevzdává, auto bude vyvíjet až do Brazílie

Navzdory nepříznivému bodovému stavu McLaren nemíní přenechat tituly Red Bullu bez boje, na svůj vůz bude nasazovat novinky až do konce sezóny.

Šampionát vrcholí a o mistrech rozhodnuto zatím není, i když v roli favorita je Red Bull. Agresivní vývoj ve zbytku sezóny slíbilo Ferrari a ani McLaren neobrací pozornost k příštímu roku.

"Budeme se snažit až do konce," ujistil sportovní šéf britské stáje Sam Michael. "Naším cílem u McLarenu je vyhrát každý závod a uděláme maximum, abychom toho dosáhli."

Michael uznal, že na úřadující šampióny nebude McLarenu stačit jen rychlost. "Red Bull vyhrál poslední tři závody a kvůli jistým okolnostem v oblasti spolehlivosti jsme to my dokázat nemohli, ale rychle jsme je vyřešili."

"Co se týče jejich rychlosti v příštích čtyřech závodech, jsou rychlí na různých okruzích. Red Bull dosáhl zlepšení v Singapuru a Suzuce, takže jsou to těžcí soupeři. Ale naším cílem pořád je je porazit a není důvod, proč by to tak nemělo být."

"Rozdíly jsou velmi malé, takže stačí jen desetina nebo dvě, aby se to vychýlilo jedním nebo druhým směrem, může to způsobit jejich úprava, která fungovala, nebo to, že ostatní týmy nenasadily dost. Může se to přelévat ze strany na stranu, což je skvělé pro všechny, kdo Grand Prix závody sledují, akorát to komplikuje život nám. Věříme, že s nimi dokážeme v posledních čtyřech závodech bojovat."

Tempo vývoje je velmi rychlé a udržet krok se špičkou není snadné. Inspiraci proto inženýři hledají všude.

"Každý závod musíte zrychlit v průměru o 0,1 až 0,15 sekundy, abyste zůstali konkurenceschopní. Cokoliv navíc by mělo znamenat, že se ostatním začnete vzdalovat, nebo si před nimi vybudujete náskok. Abyste toho dosáhli, musíte mít své vlastní nápady, ale také získáte inspiraci z ostatních vozů. Nesnažíte se jen kopírovat, ale chcete pochopit, o co jim jde."

Doporučujeme

Články odjinud