Max Chilton pojede za Marussii i v roce 2014

Max Chilton pojede za Marussii i v roce 2014

Marussia zkompletovala svou jezdeckou sestavu pro sezonu 2014. V týmu po boku Julese Bianchiho zůstává Max Chilton. Tým si poprvé od vstupu do F1 ponechal oba jezdce, chce stavět na kontinuitě.

Stáj Marussia na dnešní Autosport International Show v Birminghamu přímo před zraky fanoušků potvrdila, že Angličan Max Chilton bude i v letošní sezoně závodit v jejích barvách. Doplní již dříve potvrzeného Julese Bianchiho. Marussia si poprvé během svého působení ve formuli 1 nechává oba své jezdce i do další sezony.

Chilton, který byl v roce 2013 jako první nováček v historii klasifikován ve všech závodech své premiérové sezony, je šťastný, že se mu podařilo ve formuli 1 udržet. "Kontinuita je důležitá pro tým, ale i pro mě jako jezdce. Ve své první sezoně se hodně naučíte, ale ve druhém roce můžete všechny ty nové zkušenosti dát dohromady a ukázat svůj pravý potenciál. Tak to bylo i v juniorských kategoriích. Ve své druhé sezoně v F1 budu se budu snažit o další pokrok," slíbil. "Rád bych poděkoval Marussii za její důvěru a podporu. Je to skvělá parta lidí, která extrémně tvrdě pracuje a má ambice. Nemohu se dočkat další společné výzvy v sezoně 2014."

Sportovní ředitel Marussie Graeme Lowdon si pochvaloval pozitivní reakci fanoušků bezprostředně po oznámení smlouvy s Chiltonem. "Udržet fanoušky v srdci našeho sportu je klíčové. Bylo skvělé vidět loni Maxe a Julese zlepšovat se během jejich první sezony, odměnili se za naši důvěru v tak mladou a talentovanou sestavu. Jsem si jist, že fanoušci jsou stejně jako my zvědavi, čeho mohou naši jezdci dosáhnout ve své druhé sezoně s námi," zhodnotil v tiskovém prohlášení týmu.

Také šéf týmu John Booth chce při změně pravidel před nadcházející sezonou stavět na kontinuitě. "Pro náš technický tým je velmi výhodné nechat si stejnou jezdeckou sestavu. Max měl úžasnou úvodní sezonu, dosáhl rekordu mezi nováčky, když dokončil všech devatenáct závodů. Může být oprávněně hrdý na pokrok, který během roku 2013 udělal. S naší kompletní jezdeckou sestavou se můžeme zaměřit na náš vůz pro rok 2014 a posunout Marussii na další úroveň," věří.

Marussia v sezoně 2013 získala poprvé od vstupu do F1 desáté místo v Poháru konstruktérů, Chilton dojel nejlépe čtrnáctý v Monaku. Jeho týmový kolega Bianchi byl nejlépe třináctý v Malajsii.

Doporučujeme

Články odjinud