Mattiacciho plán návratu na vrchol

Mattiacciho plán návratu na vrchol

Gazzetta dello Sport přinesla seznam věcí, které mají pomoci v návratu Ferrari na vrchol formule 1. Po zhruba 100 dnech ve funkci k nim dospěl nový šéf Scuderie Marco Mattiacci.

Co tedy Mattiacci zamýšlí? Jeho program má mít nejméně čtyři body. Reálně jich bude více, konec konců propuštění šéfa motorářů minulý týden k nim můžeme přidat taky.

  • Prvním úkolem bude lepší propojení mezi dodavateli a odděleními Ferrari. Dnes je moc pomalé.
  • Špatná hybridní technologie. Mercedes investoval do KERSu a dalších systémů více peněz i času. Ferrari podle některých informací má špatné turbo, což je ale vina špatné práce dodavatele a jeho výběru.
  • Příliš velký důraz na spolehlivost na úkor výkonu. Spolehlivost je velmi důležitá (Vettel a Hamilton by vám to jistě potvrdili), ale není lepší vyhrát 10 závodů a dvakrát nedojet než dojet pokaždé ale nevyhrát nic? Fernando Alonso je dnes jediným pilotem, který bodoval v každém závodě, ba co více, za svou kariéru u Ferrari kvůli technice odstoupil jen jednou. Moc platné mu to ale nebylo. Dva stupně vítězů a nula vítězství letos a nula titulů.
  • Ferrari má výhodu. Staví si motor a šasi samo pod jednou střechou. Na trati to ale vidět není. Je tedy třeba zlepšit spolupráci mezi odděleními.

Ferrari jakožto i ostatní dodavatelé mohou do února postavit téměř novou pohonnou jednotku. I tak ale hodně odborníků včetně Ferrari dodává, že dohnat ztrátu nebude snadné.

Doporučujeme

Články odjinud