Matení veřejnosti v kauze Lotus už začalo s internetovými doménami

Matení veřejnosti v kauze Lotus už začalo s internetovými doménami

Formule 1 má dva týmy Lotus a předzvěst zmatků, které to může přinést v šampionátu, znamenají velmi podobné internetové domény.

V letošní sezóně měla královna motorsportu mimo jiné týmy Renault F1 a Lotus Racing, které spolu neměly nic společného. Pak se ale začal Lotus Racing hádat se skupinou Lotus o jméno Lotus a začaly nepříjemné tahanice, jejichž důsledkem byla následující přejmenování obou stájí.

Lotus Racing -> Team Lotus (ve startovní listině konstruktér Lotus-Renault)
Renault F1 -> Lotus Renault GP (ve startovní listině konstruktér Renault?)

Aby zmatků nebylo málo, tak nejasnosti budou zřejmě panovat i v kybernetickém prostoru. Team Lotus totiž dnes oznámil spuštění svých nových webových stránek s adresou www.teamlotus.co.uk. Ovšem pokud do svého prohlížeče zadáte stejnou adresu jen s jinou koncovkou - www.teamlotus.com - zobrazí se web Lotus Cars, který hrdě hlásí návrat "skutečného" Lotusu a odkazuje se na Lotus Renault GP...

AKTUALIZACE
V pondělí odpoledne přestalo fungovat přesměrování www.teamlotus.com na Lotus Cars. Doména ale zůstává ve vlastnictví skupiny Lotus, která se zřejmě rozhodla udělat menší ústupek. Situaci budeme i nadále sledovat.

Doporučujeme

Články odjinud