Massův návrat do formy může zvýšit ambice Ferrari pro rok 2013

Massův návrat do formy může zvýšit ambice Ferrari pro rok 2013

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo na tradičních vánočních oslavách Scuderie chválil Brazilcovy výkony v druhé polovině sezony.

První půle ročníku 2012 byla pro Massu noční můrou. Jeho neuspokojivé výkony vážně ohrožovaly možné budoucí angažmá u italského týmu. Z letní přestávky se ale Massa vrátil v očividně větší pohodě, což se projevilo i v lepších výsledcích, které jedenatřicetiletému jezdci vysloužily smlouvu pro rok 2013, ale i pochvalná slova ze strany nejvyššího šéfa:

"Nevím, kde jsi byl v úvodu sezony, ale mám ohromnou radost, že jsi zpět. Díky tobě jsme dokázali porazit mnoho silných soupeřů. Ještě důležitější zpráva to je ale s ohledem na příští rok. V sezoně 2013 je mým cílem a cílem vás všech mít vůz, který dokáže vyhrávat. Všichni se musíme snažit o trochu více než letos, aniž bychom ale ztratili naše silné stránky, mezi které letos patřila zejména spolehlivost.

Můžeme být potěšeni pokrokem, kterého jsme dosáhli v oblasti závodní strategie, hlavně kolem zastávek v boxech a v předzávodních přípravách. O tyto klady nesmíme přijít," řekl v proslovu před zaměstnanci Ferrari Luca Cordero di Montezemolo.

Když před publikum složené z vedení Ferrari, sponzorů, inženýrů, jezdců, mechaniků i dalších zaměstnanců v sále k proslovu vstoupil Felipe Massa, dočkal se vřelého přijetí. Brazilec poděkoval za podporu, které se mu ze strany členů týmu v těžkých chvílích dostávalo:

"Byl to perný rok. Hlavně ale první půle. Ta druhá byla zcela jiná - jezdil jsem lépe a díky síle, kterou jste mi dali, se mi podařilo vrátit se do starých kolejí. Teď jsem motivovanější než kdy dřív. Tento rok chci brát jako trénink pro sezonu 2013. Doufám, že až se zde za rok sejdeme, bude to v ještě slavnostnější náladě než letos. Doufám, že všichni společně budeme slavit něco velkého!"

Vánoční oslavy jsou u Scuderie Ferrari dlouholetou tradicí. Včera se jezdci společně s vedením týmu účastnili rozsvícení vánočního stromu, který roste před továrnou v Maranellu a večer se již celý tým sešel na slavnostním večeru, kde si jednotliví členové přáli příjemné svátky, případně jeden druhého obdarovávali malými pozornostmi.

Di Montezemolo tým také vyzval, aby necítil hořkost z těsně prohraného boje o titul a pogratuloval Sebastianu Vettelovi ke třetímu titulu mistra světa v řadě:

"Vždy musíme vítězi pogratulovat. Nevyhrál totiž náhodou. Ostatně také doufáme, že příští rok budeme v jeho pozici my a rovněž se najdou lidé, kteří nám v dobré víře potřesou pravicí."

Doporučujeme

Články odjinud