Massovi i Räikkönenovi na startu pomohl KERS

Brazilec se cítí, jako kdyby vyhrál.

V Silverstone bodovaly obě Ferrari. Ještě loni by se nejednalo o nijak neobvyklý jev, letos však k této situaci došlo teprve podruhé. Felipe Massa skončil čtvrtý a Kimi Räikkönen osmý.

Výsledek potěšil šéfa týmu Stefana Domenicaliho, který pochválil oba jezdce. "Felipe odjel fantastický závod. Startoval z jedenáctého místa a skončil čtvrtý, aniž by odstoupil někdo z jezdců startujících před ním. Kimi měl skvělý start, využil KERS, ale pak se kvůli provozu výrazněji neposunul." Ital dodal, že v Silverstone dominoval Red Bull, ale s ostatními Ferrari svádělo vyrovnané souboje.

Massa se díky svému skoku oproti startovní pozici cítí, skoro jako kdyby závod vyhrál. "Je to skvělý výsledek. Neočekávali jsme to, takže jsme ještě šťastnější. Měli jsme dobrou strategii a v klíčových momentech jsem jel na maximum. Výrazně nám pomohl KERS, především na startu, ale celé auto pracovalo dobře," rozplýval se Brazilec. Pochopitelně pochválil také svůj tým, který odvedl skvělou práci. "Tímto směrem musíme pokračovat. Bude zajímavé zjistit, jak se ze dne na den zlepšil výkon auta. Možná to chtělo jen vyšší teplotu tratě, aby pneumatiky pracovaly lépe."

Räikkönen byl spokojen se svým startem, ale jinak se po celý závod pohyboval mezi pomalejšími vozy. "Moje pozice na startu určila mou strategii. Po prvních zastávkách jsem se ocitl za Trullim (ten se tradičně obtížně předjíždí - pozn. red.) a tím pro mě závod prakticky skončil. Párkrát jsem se ho pokusil předjet, ale předjíždění je tu velmi složité," vysvětloval Fin. "Nakonec jsem bojoval s Glockem, ale podařilo se mi v klidu udržet pozici a to díky KERS a díky tomu, že jsem měl celkově rychlý vůz. Je to škoda. Vzhledem k tomu, kde jsem byl po prvním kole, mohl jsem dosáhnout lepšího výsledku." Mistr světa z roku 2007 dodal, že jeden bod je lepší než nic a stejně jako Massa se nechal slyšet, že vůz byl mnohem lepší než v kvalifikaci.

Šéfinženýr Chris Dyer dodal, že včera byli v týmu nespokojeni s výsledkem i výkonem, ale dnes se situace zlepšila. "Musíme přiznat, že máme pořád před sebou kus práce, abychom byli konkurenceschopní na té nejvyšší úrovni. Tam chceme být."

Doporučujeme

Články odjinud