Massova návštěva Brna je nyní nejistá

Zprávy o délce léčení se hodně rozcházejí.

Návštěva Felipeho Massy na brněnském okruhu je po jeho vážné havárii při kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska v ohrožení. Loňský vicemistr světa má navštívit akci Ferrari Racing Days na Masarykově okruhu 4. - 6. září.

Přitom chvíli před víkendem v Maďarsku organizátoři zveřejnili detaily Massovy návštěvy. Brazilec má divákům předvést jízdu ve formuli Ferrari F2008 a Schumacherově speciálu FXX.

“Vždy je to něco jiného, když se na trať vyrazí s vozem F1 a jsem si jistý, že lidem se bude líbit ohromný výkon a sportovní duch vozů Ferrari,“ řekl ještě před víkendem Massa. „Jsem si jistý, že lidé budou nadšeni stejně jako já. Těším se do Brna a chci si užít jedinečný zážitek společně se všemi fanoušky Ferrari.“

Felipe Massa byl zasažen částí odpružení vozu, konkrétně pružinou, vážící necelý kilogram. Telemetrie prokázala, že po nárazu upadl do bezvědomí, protože levá noha se lehce opírala o brzdový pedál, zatímco plynový pedál byl zatížen plně. Následoval pak tvrdý náraz do bariéry z pneumatik.

Ross Brawn prozradil, že se nikdy ve své kariéře nesetkal se samovolně uvolněnou pružinou tlumiče a že bezpečnostní standardy aplikované na přilby závodníků formule 1 hrály důležitou roli v Massově nehodě.

Ferrari má dnes před obědem zveřejnit další informace. Zprávy o tom, jak dlouho by měl být Massa mimo hru, se v tuto chvíli hodně liší. Jediné, co může F1sports potvrdit, že zprávy o tom, že byl Massa v ohrožení života, se naštěstí nezakládají na pravdě.

Doporučujeme

Články odjinud