Massimo Rivola přirovnává Leclerca k Alonsovi

Massimo Rivola přirovnává Leclerca k Alonsovi

Massimo Rivola, bývalý šéf jezdecké akademie Ferrari, věří, že Charles Leclerc dostane v sezóně 2019 u Ferrari férovou šanci bojovat o vítězství v závodech. Rivola připrovnává mladého Monačana k Fernandu Alonsovi.

Charles Leclerc se v roce 2017 stal suverénním šampionem formule 2 a „za odměnu“ získal angažmá u Sauberu ve formuli 1. Ve službách švýcarského týmu se v loňské sezóně ukázal ve velmi dobrém světle, což mu vyneslo další kariérní skok – od roku 2019 je pilotem Ferrari.

Podle mnohých názorů získal Sebastian Vettel díky přestupu Leclerca do Ferrari dalšího velkého soupeře v boji o titul světového šampiona.

Rivola poznal Leclerca, když od roku 2016 do konce loňské sezóny šéfoval programu Ferrari pro mladé jezdce. Rivola se poté přesunul ke značce Aprilia do MotoGP, Charles Leclerc však na něj stihnul udělat dojem.

„Věřím a doufám, že Ferrari dá oběma pilotům stejnou příležitost a že ten lepší nakonec zvítězí,“ řekl Massimo Rivola pro italský deník La Gazzetta dello Sport.

„Není pochyb o tom, že každý považuje rok 2019 ve vztahu k Charlesu Leclercovi za sezónu, kdy se bude teprve učit. Já ale nepochybuji o tom, že se bude snažit vyhrávat.“

Massimu Rivolovi Charles Leclerc připomíná mladého Fernanda Alonso v dobách, kdy začínal u týmu Minardi.

„Měl jsem příležitost pracovat se Sebastianem (Vettelem), když začínal u Toro Rosso a také s Alonsem během jeho debutové sezóny u Minardi.“

„Charles má v kvalifikacích stejný hlad, jako míval Fernando a má také stejnou schopnost dosáhnout skvělých výsledků,“ přirovnal Rivola Leclerca ke dvojnásobnému mistrovi světa.

Foto: Getty Images / James Bearne

Doporučujeme

Články odjinud