Massa zůstane ve formuli 1, jen pokud bude mít konkurenceschopné auto

Massa zůstane ve formuli 1, jen pokud bude mít konkurenceschopné auto

Felipe Massa připustil, že by příští rok nemusel závodit pro Ferrari. Je ochoten změnit působiště, ale nechce být jen do počtu.

Massovi letos končí smlouva a víc než kdy předtím mu hrozí, že ho Ferrari vymění. "Já chci zůstat ve formuli 1, ale chci zůstat ve formuli 1 s možností závodit, jen účastnit se nechci," cituje Brazilce Autosport.

"Zajímá mě závodění. Kdybych z nějakého důvodu nemohl zůstat u Ferrari, budu hledat jinou možnost, jak závodit. Pokud ji nenajdu, třeba protože by bylo volno jen u malých týmů, tak nemám zájem."

O jeho budoucnosti rozhodnou výsledky. Massa je zatím stále nemá příliš dobré, takže osobní ambice v šampionátu už odložil stranou a chce pomáhat Alonsovi.

"Já už v šampionátu nemám žádnou šanci," přiznal. "Jsem úplně mimo hru a Fernando je první se slušným náskokem. Zbývá hodně závodů, ale náskok má slušný a udělám maximum, abych byl pořád vpředu, neustále se budu snažit vyhrávat, ale také co nejvíce pomáhat Fernandovi k vítězství v šampionátu."

A jak konkrétně by svému týmovému kolegovi mohl Massa pomoci? "Tím, že budu mít čistý závod," odpověděl. "Jsem si jistý, že čistý závod by hodně pomohl, nejen jemu, ale mně i týmu. O to jde. Rychlost jsem měl v posledním závodě dobrou."

"Bohužel jsem v druhé části kvalifikace nemohl hned zajet kolo a pak jsem se nemohl zlepšit, protože hodně pršelo. Ale dokonce i po tom incidentu jsem měl celý závod dobrou rychlost. Nakonec je důležité, abyste měli čistý závod."

Doporučujeme

Články odjinud