Massa z kolize viní Magnussena, Bottas má další pódium

Massa z kolize viní Magnussena, Bottas má další pódium

Pro Felipeho Massu skončil už podruhé za sebou závod už v prvním kole, když se tentokrát dostal už v první zatáčce do kolize s Kevinem Magnussenem.

Právě nováčka v barvách McLarenu Brazilec z kolize viní. Massův williams se po kontaktu otočil koly vzhůru, Massa však z kolize odešel po svých. Komisaři se rozhodli ponechat tento incident bez trestu, podle Brazilce však Magnussen mohl kolizi zabránit.

„Byl jsem vpředu, najížděl jsem do zatáčky před ním. Pokud někdo musí dávat pozor, je to vůz vzadu. Tu kolizi jsem zatím neviděl, za normálních podmínek ale musí vůz vzadu brzdit. V téhle zatáčce nemohou jet vedle sebe tři auta, trochu jsem zvolnil, abych nejel bok po boku se svým týmovým kolegou. Jsem v pořádku, nemělo to žádný dopad. Jsem jen zklamán z toho, co se stalo - další závod, kde mě vyřadil někdo jiný.”

Zajímavost

Bottas je prvním jezdcem Williamsu, který získal alespoň tři pódia za sebou od roku 2003. Montoya v tomto roce získal hned osm pódií za sebou. 

O radost Williamsu se však postaral Valtteri Bottas, který potřetí v řadě dojel na stupních vítězů, když zopakoval druhé místo ze Silverstonu. Do samotného cíle na něj však útočil Lewis Hamilton, který nakonec skončil třetí.

„Věděl jsem, že to na konci bude těsné a on posledních několik kol jel těsně za mnou. Pro mě bylo důležité mít dobrý výjezd na rovinku s DRS, tedy z první a třetí zatáčky, a do vlásenky brzdit co nejpozději. Hodně jsme komunikovali (přes rádio). Inženýři mě hodně podporovali a radili mi s nastavováním nejlepších módů pro bránění, takže díky za to! Vždy chceme více, pro tentokrát jsem však s druhým místem spokojen. Dnes to bylo maximum, všechno jsme odvedli na výbornou. Loni jsme nemohli očekávat, že budeme třikrát za sebou na pódiu. Je to díky balíčku, který máme, a veškeré té tvrdé práci.”

Doporučujeme

Články odjinud