Massa věří, že se zlepší už v Šanghaji

Massa věří, že se zlepší už v Šanghaji

Po dvou dnech strávených analýzami svých výkonů Felipe Massa doufá, že svůj první dobrý výsledek získá už v příštím závodě.

"Setkal jsem se se svým inženýrem Robem Smedleym a trávil jsem hodně času s Patem Fryem (technický ředitel)," popisoval uplynulé dny Massa. "Prošli jsme si vše, co se stalo, protože to je jediný způsob, jak pochopit důvody, které stály za těmi dvěma špatnými víkendy."

"Jsem zklamaný, nemá cenu to popírat, nebodovat ve dvou závodech je nepříjemné, ale vím, že je čas otočit list. Není to poprvé, co procházím takto těžkou chvílí, a vím, že se věci můžou rychle změnit. Teď je čas dělat maximum, protože chci, aby to negativní období skončilo."

Větší změny na monopostu F2012 plánuje Ferrari až na testy v Mugellu, ale Massovi by k lepšímu využití potenciálu vozu měly pomoci drobné úpravy, které tým provede před další Grand Prix.

"Pat se mnou prošel detaily vývojového programu F2012 a doufáme, že dokážeme lehce zlepšit naší výkonnost už v Šanghaji," pokračoval Brazilec. "Šanghaj a Šakir jsou mé oblíbené tratě, budeme na nich znovu vyčkávat na možnost protiútoku. Pokusíme se auto vyladit co nejlépe, abychom mohli maximálně využít každou příležitost, která se naskytne, stejně jako to udělal Fernando v Sepangu."

"Zdá se, že šampionát bude dlouhý a vyrovnaný, mnoho týmů zřejmě dokáže bojovat o přední místa a stačí málo, abyste se posunuli do čela nebo dozadu. My doufáme, že dokážeme co nejdříve pokročit a dostat se do vedoucí skupiny!"

Massa také poděkoval Ferrari za opakovaně projevenou důvěru. Teď ji chce začít splácet.

Doporučujeme

Články odjinud