Massa věří ve schopnosti jezdců Ferrari. Oba mají na titul, tvrdí | Foto: Getty Images / Lars Baron

Foto: Getty Images / Lars Baron

Massa věří ve schopnosti jezdců Ferrari. Oba mají na titul, tvrdí

Bývalý jezdec Scuderie Ferrari Felipe Massa si myslí, že má italský tým díky Charlesi Leclercovi a Carlosu Sainzovi velmi silnou jezdeckou dvojici.

Felipe Massa strávil ve Ferrari mezi lety 2006 až 2013 celkem osm závodních sezon a v roce 2008 byl dokonce blízko tomu, aby se stal mistrem světa. V italské stáji strávil svá nejlepší závodnická léta, takže není divu že je dodnes velkým podporovatelem Scuderie.

Před blížící se novou sezonou 41letý Brazilec v rozhovoru pro italský deník La Gazzetta dello Sport okomentoval jezdeckou sestavu Ferrari, které podle svých slov velmi věří.

„Leclerc i Sainz jsou kandidáti na titul. Problémem Ferrari určitě nejsou jezdci. Hlavně Charles ukázal, že umí vyhrávat, když má auto na potřebné úrovni," uvedl Massa, který se vyjádřil i k novému týmovému principálovi Ferrari Frédéricovi Vasseurovi.

„Bude důležité, aby si vybudoval dobré vztahy se všemi lidmi z týmu, včetně nejvyššího vedením. Hraje však proti němu čas. Tým z Maranella už spoustu let nevyhrál titul, takže je na něj vyvíjen obrovský tlak,“ sdílel svůj pohled Brazilec.

„Všichni, kdo s ním pracovali, o něm mluví dobře. Má za sebou tolik úspěchů v motorsportu a velké zkušenosti s vedením týmu. Být ale ve vedení Ferrari je úplně něco jiného, v tomto smyslu je to i pro Freda velká změna,“ uzavřel vítěz jedenácti velkých cen.

Doporučujeme

Články odjinud