Massa: Tři zastávky v boxech jsme udělat nemohli

Massa: Tři zastávky v boxech jsme udělat nemohli

Fernando Alonso jen těsně prohrál bitvu o umístění na stupních vítězů. Týmový kolega Felipe Massa byl donucen ke strategii dvou zastávek v boxech a závod dokončil na místě pátém. AKTUALIZOVÁNO

K odvážné strategii dvou zastávek v boxech byl Felipe Massa donucen, neboť si ve včerejší kvalifikaci poničil jednu sadu měkkých pneumatik, na což Ferrari přišlo až v sobotu v noci.

"Měl jsem defekt na jedné sadě svých měkkých pneumatik," vysvětluje Massa. "Všimli jsme si toho až včera v noci. Proto jsem tedy nemohl mít tři zastávky. Jediná možnost, jak udělat tři zastávky, by byla, kdybych použil tři sady tvrdších pneumatik. To ale nebyl tento případ, takže jsem se hodně trápil."

Od roku 1992 je Massa prvním pilotem Ferrari, který se během sezony vůbec nepodíval na stupně vítězů. Sám Brazilec by na letošní sezonu nejraději zapomněl. "Co se týče šampionátu, chtěl bych prostě rok 2011 vymazat. Doufám jenom, že všechno to, co se stalo letos, se už v budoucnu nebude opakovat."

Fernando Alonso přiznává, že jeho tým na umístění na stupních vítězů dnes prostě neměl. "Tohle byl další závod, ve kterém jsme všechno udělali dokonale. Od startu přes strategii až k práci týmu.  Konečný výsledek je však dán spíše výkonností ostatních týmů než tou naší. My už jsme víc udělat nemohli."

"Měl jsem bohužel problém s DRS, které mi nešlo aktivovat. Moc jsem sice s ostatními jezdci nebojoval, ale určitě by mi to pomohlo získat pár desetin během předjíždění," říká Alonso.

Španěl se v šampionátu nakonec umístil na čtvrtém místě, což nepovažuje za podstatné: "Ztratit třetí místo v šampionátu rozhodně není velký problém -  první místo je totiž to jediné, které se počítá."

Doporučujeme

Články odjinud