Massa stále má šanci na prodloužení smlouvy s Ferrari

Massa stále má šanci na prodloužení smlouvy s Ferrari

Navzdory špatným výsledkům Ferrari ještě nezlomilo hůl nad Felipem Massou. Brazilec má šanci si v příštích Grand Prix říct o nový kontrakt.

Massa letos doposud získal jen 15 procent bodů svého týmového kolegy Fernanda Alonsa a Ferrari kvůli tomu trpí v šampionátu týmů. Přesto je ochotné dát brazilskému jezdci ještě šanci, možnost prodloužení jeho smlouvy zatím neodepsalo.

"Myslím, že Felipe ví (co má dělat)," cituje šéfa Scuderie Stefana Domenicaliho Autosport. "Musí podávat maximální výkony, protože my potřebujeme jeho dovednosti za volantem."

"Potřebujeme body, abychom zaútočili na první místo v poháru konstruktérů, a také abychom je brali ostatním jezdcům v poháru jezdců. On ví, že ho jako jezdce a člena týmu Ferrari čeká několik velmi důležitých závodů."

Ferrari čelí poměrně obtížné situaci. Rádo by do druhého vozu posadilo jednoho ze svých studentů, třeba Bianchiho nebo Péreze, ale ti jsou zatím málo zkušení. Druhé místo vedle Alonsa tak potřebuje zaplnit jen dočasně, na rok nebo dva. Proto jednalo s Webberem, který je před koncem kariéry, ten ale nakonec prodloužil s Red Bullem.

Doporučujeme

Články odjinud