Massa si myslí, že Rosberg mohl být penalizován

Massa si myslí, že Rosberg mohl být penalizován

Felipe Massa si myslí, že Rosberg mohl být za kolizi s Hamiltonem penalizován.

Brazilec byl sice v době kolize obou mercedesů daleko, přesto podle svých slov na kolizi doplatil. „Bohužel na začátku závodu se mi nějaké nečistoty z pneumatik z Hamiltonova monopostu zasekly v podlaze auta a to mi vůz hodně zpomalilo, ztrácel jsem asi dvě sekundy na kolo. Až do druhé zastávky jsme to neodstranili, pak jsem byl rychlejší o tři sekundy a byl jsem nejrychlejším autem na trati, ale v tu chvíli už bylo pozdě na to s tím něco dělat,“ řekl pilot Williamsu po závodě.

Podle Massy mohl navíc Rosberg dostat penalizaci. „Nico vytvořil pro druhého jezdce problém a možná mohl být potrestán. Byl na vnějšku, a když došlo ke kontaktu, byl v pozici, v níž bylo nemožné předjíždět. Dotkl se druhého auta a prořízl mu pneumatiku, takže podle mého názoru to nebylo férové,“ říká Massa pro Autosport.

„Abych byl upřímný, my jezdci nevidíme přední křídlo, ale on byl v takové pozici, že bylo lepší zvolnit. Byl na druhé straně a druhé auto jelo do zatáčky, takže to spíše byla Nicova chyba, protože Lewis toho moc neviděl.“

Podle Massy by ale tým do jejich souboje moc zasahovat neměl. „Oba bojují o titul. Tým by do toho zasahovat neměl.“

Ještě v neděli a částečně během pondělí se mezi některými novináři spekulovalo, že by Rosberg mohl dostat trest od FIA dodatečně a to poté, co ho Hamilton obvinil, že do něj naboural záměrně (nebo spíše záměrně nezabránil kolizi). 

Je to však velmi nepravděpodobné, FIA nebude brát emoční vyjádření jako dostatečný důvod pro zahájení vyšetřování. 

Doporučujeme

Články odjinud