Massa si další nevydařenou sezónu u Ferrari nemůže dovolit

Massa si další nevydařenou sezónu u Ferrari nemůže dovolit

Felipe Massa má s Ferrari smlouvu do konce roku 2012, ale šéf týmu Stefano Domenicali naznačil, že další výpadek formy Brazilce nebude tolerovat.

Massa se na začátku letošní sezóny vrátil do závodního kokpitu poté, co v druhé polovině loňského roku vynechal kvůli zranění všechny závody od Maďarska. Sice začal nadějně druhým místem v Bahrajnu, ale od třetího závodu přišla série špatných výsledků a Brazilec na svého kolegu Fernanda Alonsa výrazně ztrácel.

Massa své problémy vysvětloval především potížemi se zahříváním pneumatik v kvalifikacích, ale šéf Ferrari Stefano Domenicali vysvětluje jezdcovo neustálé stěžování na okolnosti jinak.

"Částečně je to dáno tím, odchud pochází," řekl pro La Repubblica. "Částečně je to důsledkem většího problému. Aby piloti mohli závodit, musí se cítit silní. Když tomu tak není, máme velké problémy je dostat z té komplexní mentální struktury výmluv, kterou si každý z nás vytváří, když se nedaří. To je podle mě příčina špatné Felipeho sezóny."

Domenicali však věří, že se Massa znovu zvedne a bude závodit na špičce. V opačném případě se může obávat o svoji sedačku. "Prací je možné to všechno překonat. Proto jsem si jistý, že v roce 2011 uvidíme skvělého Massu. Jezdec dobře ví, že další takovou sezónu si nemůže dovolit," uvedl.

Ferrari potřebuje dva silné piloty, protože podle Domenicaliho bude konkurence letos ještě tvrdší než loni. Kromě Red Bullu očekává v boji o titul silnější McLaren a rovněž Mercedes. Za největšího rivala mezi jezdci považuje šéf Ferrari Sebastiana Vettela.

Doporučujeme

Články odjinud