Massa se zlobí na Pirelli kvůli výběru pneumatik pro Interlagos

Massa se zlobí na Pirelli kvůli výběru pneumatik pro Interlagos

Před GP Ruska oznámilo Pirelli alokaci pneumatik pro zbývající tři závody sezóny. Do Brazílie povezou Italové dvě nejtvrdší směsi, což se ale vůbec nelíbí Massovi.

K pneumatikám se po závodě vyjádřil pro El Mundo Deportivo také Fernando Alonso. Pirelli zvolilo pro Rusko hodně konzervativní strategii a v závodě jsme tak viděli jen jednu zastávku, přičemž Rosberg odjel na jedné sadě prakticky celý závod a ke konci byl velmi rychlý. Alonso ale chápe, že Pirelli nemělo potřebná data a nechtělo riskovat. Výběr pro zbývající závody ho ale překvapil.

Jeho bývalý týmový kolega není překvapený, ale přímo naštvaný. Vadí mu alokace pro GP Brazílie, kam Pirelli přiveze střední a tvrdou směs.

„Interlagos nikdy nebyl okruhem, kde byste potřebovali tvrdé a středně tvrdé (pneumatiky). Bylo tam dokonce možné jezdit na měkkých a super-měkkých. Když budete konzervativní, tak možná měkká a střední,“ říká Massa.

„Je to absolutně nepřijatelné. Může být chladno, vlhko. Myslím, že na tvrdých to může být i nebezpečné. Nechápu tohle rozhodnutí,“ zlobí se Massa.

„V letošním roce položili nový asfalt. Kdykoliv jezdíme na novém asfaltu, je to pro pneumatiky snazší.“

Massa se prý na toto téma bavil i se zástupcem Puirelli. „Říkal, že mám pravdu. Řekl jsem mu, že je třeba to změnit, ale odpověděl, že on o tom rozhodnout nemůže. Tak jsem mu řekl, aby šel za někým, kdo to udělat může! Závod není zítra.“

Paul Hembery říká, že Pirelli nový asfalt reflektuje, a pokud bude potřeba jít cestou měkčích pneumatik, bude o tom diskutovat.

Doporučujeme

Články odjinud