Massa se raduje z prvních letošních stupňů vítězů

Massa se raduje z prvních letošních stupňů vítězů

Felipe Massa se dnes v Monze dočkal prvního umístění na stupních vítězů v barvách Williamsu, když skončil třetí před svým kolegou Valtterim Bottasem.

Brazilec má z prvního umístění na stupních vítězů v letošní sezóně velkou radost. „Je to pro nás výborný den - skvělý závod, úžasný start a také rychlost byla velmi dobrá, i když nestačila na to, abychom bojovali s mercedesy,” řekl Brazilec. 

„Tým odvedl skvělou práci. Jsem opravdu šťastný, že jsem na pódiu. Během sezóny nám unikalo, takže je výjimečné umístit se na stupních vítězů zrovna tady.”

Díky dalšímu dobrému výsledku se Williams posunul před Ferrari v poháru konstruktérů, k čemuž Massa dodal. „Je pro nás velmi pozitivní, že jsme přeskočili Ferrari. Je úžasné vidět, jaký byl Williams loni a jaký je letos, kdy bojujeme s velkými týmy. Budeme bojovat do posledního závodu, snad udržíme třetí místo.”

13F1Monza_HZ7682.jpg

Čtvrtá pozice v cíli patřila jeho kolegovi Bottasovi, který ztratil zejména nepovedeným startem. „Na startu šlo dneska všechno opravdu špatně,” řekl Bottas. „Když jsem pustil spojku, tak se mi okamžitě protočila kola. Myslím, že jsme dnes byli příliš agresivní při nastavení spojky. Navíc i Lewis (Hamilton) přede mnou měl pomalý start z pole position.”

Po 53kolové stíhací jízdě se Fin nakonec probojoval na konečné čtvrté místo. „Docela dobrá stíhací jízda na konci,” dodal ke svému výkonu.

Doporučujeme

Články odjinud