Massa: Procházím si těžkými časy, takhle to nemůže dál pokračovat

Massa: Procházím si těžkými časy, takhle to nemůže dál pokračovat

Felipe Massa si je vědom svých problémů s výkonností a dělá vše pro to, aby je napravil. S úvodem sezóny je velmi nespokojený.

Massa se letos trápí snad ještě víc než loni a výkonnostně velmi ztrácí na týmového kolegu Fernanda Alonsa. Po závodě v Malajsii proto změnil své plány a více pracoval v továrně. Nepříznivý vývoj potřebuje co nejrychleji otočit.

"Byl jsem v Maranellu i minulý týden, pracoval jsem v simulátoru, abych se co nejlépe připravil na další dva závody," řekl. "Studovali jsme všechny detaily týkající se toho, co v Melbourne a Sepangu pořádně nefungovalo, abychom to napravili a byli připraveni na Čínu a Bahrajn."

"Jsou to pro mě těžké časy a takhle to nemůže dál pokračovat. Já to opravdu nechci, to je jisté. Vím, že na mě směřuje zvenku hodně kritiky, ale já jsem na to zvyklý, jelikož to není poprvé, co se něco takového děje. Cítím, že mi tým důvěřuje, a na tom záleží. Po četných zkušenostech s těžkými časy v minulosti dobře vím, že stačí velmi málo, aby se situace změnila z negativní na pozitivní."

Brazilcovi neusnadňuje situaci fakt, že Ferrari nemá rychlé auto. A to velmi pravděpodobně bude platit minimálně do Grand Prix Španělska.

"Já opravdu doufám, že budeme mít normální Grand Prix bez problémů, hned od pátku. To je klíčové, abychom mohli získat dobrý výsledek," řekl o závodě v Číně. "Vím, že to nebude snadné, nejen protože nemůžeme očekávat žádné větší novinky, alespoň v dohledné době."

"Budeme se muset snažit vymáčknout vše z toho, co máme, jako se to Fernandovi podařilo v Austrálii a Malajsii. Je jisté, že se budeme trochu trápit, hlavně co se maximální rychlosti týče, takže to nebudeme mít snadné. Ale není dáno, že nakonec musí vyhrát ten nejrychlejší..."

Doporučujeme

Články odjinud