Massa před Vánocemi znovu usedne do formule 1

Jedná se o dárek od Ferrari.

V Maranellu v těchto dnech probíhají oslavy vánočních svátků. Felipe Massa toho v převleku za Dědu Mráze (společně s testovacími piloty Lucou Badoerem a Marcem Geném totiž dárky odměňovali zaměstnance Ferrari) využil k tomu, aby požádal o další test vozu formule 1 ještě než skončí letošní rok.

"Chci se ještě do konce roku svézt ve voze formule 1, tak jsem využil toho, že se zrovna nacházím v Maranellu. Chtěl bych Ferrari poděkovat, že mi dalo tenhle dárek," řekl řekl novopečený tatínek Massa.

Poprvé od hrůzostrašné nehody z letošní kvalifikace na Grand Prix Maďarska se Felipe Massa ve voze formule 1 objevil na začátku října. Tehdy se projel ve voze F2007, jenž měl nasazen pneumatiky určené pro formule série GP2. V listopadu pak několik kol ve Valencii odjel v letošním voze při příležitosti akce Ferrari World Finals.

Vůz, který bude Massa patrně příští týden na okruhu v Mugellu řídit, bude F2007 z oddělení Corse Clienti (které letos v Brně představilo na akci Ferrari Racing Days řadu historických vozů Ferrari). Nasazeny bude mít pneumatiky určené pro "demonstrační jízdu". O plnohodnotné testování se tak jednat nebude.

Doporučujeme

Články odjinud