Massa považuje za štěstí, že se mohl po havárii vrátit na trať

Massa považuje za štěstí, že se mohl po havárii vrátit na trať

Fernando Alonso i Felipe Massa podporují rozhodnutí komisařů odložit kvalifikaci. Španěl lituje týmy, diváky i maršály, Brazilec je rád, že se po nehodě vrátil na trať a je nadále ve hře.

Výsledky kvalifikace na Velkou cenu Austrálie v Albert Parku, první závod letošní sezony, by měly být známy až v neděli okolo poledne australského času, tedy kolem druhé hodiny středoevropského času. Zatím se odjela jen první část, ve které byl Fernando Alonso druhý a Felipe Massa šestý.

Alonso odložení závěru kvalifikace litoval, ale rozhodnutí ředitele závodu považuje za správné. "Je to škoda pro týmy, které na tento čas zaměřily svou přípravu, pro zástupy fanoušků, kteří se přišli podívat, i pro maršály, kteří tvrdě pracovali, aby se pokusili trať vysušit. Vzhledem k podmínkám to ale bylo správné rozhodnutí. Zejména bílé čáry byly opravdu velmi kluzké," vysvětlil Španěl. Kromě linií ohraničujících trať je totiž v částech používaných během roku jako běžné silniční komunikace i řada dalších čar. Dvojnásobný mistr světa doufá, že se počasí a podmínky na trati do zítřka zlepší.

Massa dokonce v úvodní části kvalifikace stihl havarovat. Po hodinách narazil do bariéry a poškodil přední část vozu i zadní křídlo. Také on upozornil na kluzké čáry ohraničující trať. "Na jednu jsem najel při výjezdu ze zatáčky a ztratil kontrolu nad vozem. Ale přiznávám, že jsem měl štěstí. Za celou svou kariéru jsem se nikdy nedokázal po tak tvrdém nárazu vrátit na trať. A jsem opravdu šťastný, že jsem v kvalifikaci stále ve hře," radoval se. Protože se i další jezdci dostali do podobně riskantních situací, Brazilec plně souhlasí s rozhodnutím komisařů. "Na suchu jsme mezi nejlepšími. Teď musíme opravit poškozené části."

Doporučujeme

Články odjinud