Massa potvrdil svůj odchod z Ferrari

Massa potvrdil svůj odchod z Ferrari

Jen několik málo hodin před očekávaným ohlášením jezdecké sestavy Ferrari pro příští rok učinil Felipe Massa přítrž veškerým spekulacím a potvrdil svůj odchod z italské stáje na konci sezony.

To, o čem se v paddocku formule 1 hovořilo již více než dvě sezony, se nyní stalo skutečností.

“Od roku 2014 již nebudu pilotem Ferrari,“ napsal Massa na svém Twitteru.

“Chtěl bych poděkovat týmu za všechna ta vítězství a neuvěřitelné momenty, které jsme spolu zažili. Také děkuji své ženě a celé své rodině, mým fanouškům a všem svým sponzorům. Po celou tu dobu se mi od každého z vás dostávalo skvělé podpory.“

Ačkoliv z Maranella na konci roku odejde, je Brazilec odhodlán ve zbytku sezony bojovat naplno: “Po zbývajících sedm závodů na to teď chci společně s Ferrari tlačit tak tvrdě, jak to jen půjde."

A jaké že má Massa plány pro nadcházející ročník?

“Pro příští rok si chci najít tým, který mi bude moci dát konkurenceschopné auto, s nímž vyhraju další závody a budu se ucházet o šampionát, což zůstává mým největším cílem,“ uvedl Brazilec.

Felipe Massa závodí pro Ferrari od roku 2006, kdy zde nahradil svého krajana Rubense Barrichella. V barvách italské stáje doposud rodák ze Sao Paula absolvoval celkem 132 závodů, přičemž 11 z nich vyhrál a v dalších 25 případech pak vystoupal na některý ze zbylých dvou pódiových stupínků. Nejblíže zisku titulu mistra světa byl v roce 2008. Nakonec však podlehl Lewisi Hamiltonovi rozdílem pouhého jednoho bodu.

Jméno jezdce, který Massu nahradí v kokpitu druhého ferrari příští rok, bude oznámeno zítra (ve středu). Novým týmovým kolegou Fernanda Alonsa by se však s největší pravděpodobností měl stát současný pilot stáje Lotus Kimi Räikkönen.

 

Doporučujeme

Články odjinud