Massa nastartoval uvnitř dejvického showroomu Ferrari 458 Italia

Dnes se v Praze objevil vicemistr světa F1 z roku 2008 Felipe Massa, aby slavnostně otevřel nový showroom Ferrari v Evropské ulici a představil v Čechách vůz Ferrari 458 Italia.

Na úvod tiskové konference, která se konala přímo v prostorách nového showroomu společnosti Scuderia Praha v Evropské ulici v Praze - Dejvicích, vyjádřil pilot formule 1 ze stáje Ferrari Felipe Massa potěšení nad možností alespoň na pár hodin navštívit Prahu. Pochválil také samotný showroom. Ten byl navržen přesně podle nových standardů Ferrari, jehož architekti se na návrhu aktivně podíleli. "Jsem moc rád, že jsem tady, škoda, že se nemohu zdržet déle," litoval Brazilec.

Ještě než se pustil do odhalení nového vozu Ferrari 458 Italia, které bylo současně s otevřením moderních prostor uvedeno na český trh, se vyjádřil, jak vnímá přenos poznatků z F1 do běžného provozu. "Ve formuli jedna jsou ty nejlepší technologie. Všechno, co tu vyvíjíme, ať už v oblasti techniky či bezpečnosti, se snažíme přenést do našich silničních vozů," vysvětloval Brazilec a tak trochu na odlehčení dodal: "Co se týče krásy, tam už se toho moc dělat nedá. Ty vozy jsou krásné samy o sobě."

Poté už Massa slavnostně odkryl plachtu z nového sportovního vozu. "Je to skvělé auto. Řídil jsem ho několikrát na závodní trati, ale můžete si ho užívat i ve městě," upozornil vicemistr světa z roku 2008. Vůz v showroomu také nastartoval a motor zastavil až ve chvíli, kdy se pořadatelé akce začali obávat, že se v místnosti spustí požární hlásiče.

Následovalo několik otázek od novinářů. Na dotaz, co si myslí o zákazu tankování, Felipe odpověděl, že různé změny v pravidlech přicházejí každý rok. "Vždy je něco nového, ať už se to týká aerodynamiky, pneumatik či letos zákazu tankování. Díky tomu se do závodu kvalifikujeme s lehčími vozy, ale pak startujeme s těžšími. Je to velký rozdíl, ale rád se učím novým věcem a snažím se jezdit co nejlépe," zdůraznil pozitivně naladěný pilot.

Vyjádřil se také k výkonům svého učitele a přítele Michaela Schumachera. "Měl úžasnou kariéru, nejlepší z nás všech. Získal sedm titulů, návrat je pro něho velká výzva. Byl tři roky pryč. Má skvělý talent a určitě se bude zlepšovat závod od závodu. Nemůžete říct, že Michael Schumacher už není Michael Schumacher. Hodně věcí se změnilo a chvilku potrvá, než si zvykne. Tak je to při návratu v každém sportu."

Poté Massa slavnostně přestřihl pásku nového showroomu, na který je ředitel Scuderia Praha, jediného českého zastoupení Ferrari a Maserati, Robert Pergl náležitě pyšný. "Lidé si vozy Ferrari plní své sny. A tomu by mělo odpovídat i prostředí," vysvětlil a dodal, že společnost má rozpracovaný také projekt na větší servisní prostory. V Čechách jezdí podle odhadů okolo čtyř set vozů Ferrari.

FOTOGALERIE

 

Doporučujeme

Články odjinud