Massa na návštěvě v nemocnici zpozoroval Schumacherovy pohyby ústy

Massa na návštěvě v nemocnici zpozoroval Schumacherovy pohyby ústy

Brazilec zajel do Grenoblu mezi testy v Jerezu a Bahrajnu. To, co dle vlastních slov u Schumachera viděl, ho naplňuje optimismem.

Detaily o zdravotním stavu Michaela Schumachera, který 29. prosince 2013 při lyžování ve Francii utrpěl vážná zranění hlavy, se v posledních týdnech na veřejnost skrze oficiální informační kanály (tj. lékařský tým a mluvčí Sabine Kehmová) dostávají spíše sporadicky. Všeobecně se předpokládá, že Schumacherovo probuzení není nemožné, byť je nepravděpodobné, že by sedminásobný mistr světa skončil s nulovými následky.

Jiskřičku optimismu se v lidech snaží vykřesat Felipe Massa, kterého se Schumacherem pojí přátelské vztahy. Po testech v Jerezu přijel do Grenoblu, kde u Schumacherova lůžka strávil mnoho času.

"Snažím se zůstat optimistou. Spal. Měl jsem z toho dobrý pocit, vypadal normálně. Také několikrát zareagoval pohybem ústy a podobně. Pohled na něj je povzbudivý. Nemám dostatek znalostí k tomu, abych hodnotil jeho zdravotní stav. Nejsem doktor, ale když jsem ho viděl, vypadal dobře.

"Viděl jsem ho, mluvil jsem na něho, vyprávěl jsem mu o tom, jak to šlo v Jerezu, jak vypadá tým Williams. Několikrát jsem mu opakoval větu, ať se probudí. Nesmíme přestat věřit. Není snadné odhadnout, jak na tom je, ale jsem rád, že jsem s ním mohl strávit dost času. Snažil jsem se mu předat co nejvíce energie a pomoci mu. Je to velký muž, má v sobě neuvěřitelnou sílu. Moc doufám, že se probudí a že si brzy bude opět užívat života," citoval Massu The Independent.

Sabine Kehmová před téměř deseti dny zopakovala, že se lékaři pokouší pokračovat v Schumiho probouzení. Žádné podrobnější informace však s ohledem na přání rodiny nebyly zveřejněny. Bývalý šéflékař formule 1 Gary Hartstein to považuje za zlé znamení, které by mohlo nasvědčovat vážné poškození mozkového kmene. 

Doporučujeme

Články odjinud