Massa: "Musíme být realisté."

Ze čtvrté řady je zisk dalšího vítězství nepravděpodobný.

Felipe Massa, dosavadní turecký král, zítra jen těžko získá další vítězství. Letošní sezona je ale přecijen poněkud nestandardní, proto sedmá šestá a sedmá pozice pro Ferrari není žádnou katastrofou.

"V kvalifikaci bylo auto lepší než v tréninku. I s malým množstvím paliva jsme ale trochu ztráceli. Problémy nám dělají pneumatiky, které se nám nedaří uvést správně do provozu v prvním kole po nasazení. Start ze špinavé části trati samozřejmě nebude jednoduchý, obzvlášť na této trati, kde se závodí jen málokdy. Mimo závodní stopu mají proto pneumatiky hodně špatnou přilnavost. Udělali jsme v poslední době pokrok, to samé se ale povedlo i ostatním," řekl šestý Kimi Räikkönen.

"Při malém množství paliva byl vůz dobře vyvážení a pneumatiky měly dobrou přilnavost. Když jsme ale natankovali palivo pro závod, bylo to horší. Auto bylo obzvlášť na měkčí směsi pneumatik přetáčivé. Upřímně jsem čekal, že budu startovat z o něco lepší pozice, obzvláště poté, co se nám vydařily první dvě části kvalifikace. Ze sedmé pozice budu jen těžko bojovat na špici, musíme proto zůstat realisty. Také ale nesmíme zapomínat, že závod bude dlouhý a stát se může cokoliv. Jako obvykle pojedu co nejrychleji to půjde," prozradil Felipe Massa.

Stefano Domenicali se nechal slyšet, že je s výsledky kvalifikace poměrně spokojený. Mrzí ho však, že rudé vozy v závěrečné části plně nevyužily svůj potenciál.

Doporučujeme

Články odjinud