Massa: Leclerc by se mohl stát mistrem světa dříve než Verstappen

Massa: Leclerc by se mohl stát mistrem světa dříve než Verstappen

Bývalý pilot formule 1 Felipe Massa nevylučuje, že Charles Leclerc získá svůj první titul mistra světa F1 dříve než Max Verstappen.

Leclerc po jednom roce stráveném u Alfy Romeo přestoupil před letošní sezónou do Ferrari, kde je týmovým kolegou čtyřnásobného mistra světa Sebastiana Vettela.

Monačan ve své první sezóně ve Scuderii letos získal dvě vítězství v Belgii a v Itálii. V průběžném pořadí mu patří třetí místo, čtrnáct bodů před čtvrtým Verstappenem.

Na Massu, který ve Ferrari strávil osm let a získal v jeho barvách jedenáct vítězství, Leclerc svými letošními výkony zapůsobil.

„Je velmi talentovaný, nejvíce mě ale zaujalo jeho myšlení a jeho schopnost vypořádat se s tlakem,“ řekl Massa v rozhovoru pro Motorsport.com.

„Nevím, zda je rychlejší nebo pomalejší než Verstappen, ale sedm pole position v jeho prvním roce ve Ferrari říká hodně. Dopustil se nějakých chyb, všichni ale musíme počítat s tím, že má ve F1 stále málo zkušeností a byl to jeho první rok v top týmu. Je budoucím mistrem světa a myslím, že nebudeme muset čekat dlouho. Nevylučuji, že se mu podaří tohoto cíle dosáhnout ještě před Verstappenem.“

Také Massa před svým přestupem do Ferrari, kde strávil většinu své kariéry ve F1, závodil tři roky za Sauber, jak se dříve nynější tým Alfa Romeo jmenoval.

„V mnoha ohledech musíte být připraveni. Musíte se naučit zvládat tlak médií, fanoušků a toho, když si uvědomíte, že závodíte pro Ferrari. Není to jednoduché a Charles se s tímto aspektem vypořádal skvěle. Je to dobrý kluk a je chytřejší, než si mnozí myslí,“ dodal Massa.

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud