Massa: Kdybych v roce 2008 vyhrál titul, média by se mě teď víc vážila

Massa: Kdybych v roce 2008 vyhrál titul, média by se mě teď víc vážila

Felipeho Massu netěší despekt, který k němu mají mnohá média. Věří, že by byla situace jiná, kdyby měl na kontě titul mistra světa.

Massa držel jednou rukou titul v roce 2008, ale v poslední zatáčce posledního závodu v Brazílii mu ho sebral Lewis Hamilton. Od té doby Brazilec na další větší úspěchy čeká a pravidelně bývá v médiích kritizován a označován za kandidáta na výměnu.

"I když by teď média byla ke mně tvrdá, protože nemám výsledky, které chci, věřím, že kdybych byl vyhrál (titul v roce 2008), měl bych teď trochu víc respektu," řekl pro Express.

"V tom roce jsem odjel perfektní šampionát. Ve většině závodů jsem stál na pole position. Ale to se stává, i když nevím proč."

Na opětovném získání respektu Massa pracuje a je přesvědčený, že brzy uspěje. "Věřím si. Věřím, že dokážu bojovat o vítězství v závodech a šampionátu. Kdybych si nevěřil, dál bych nezávodil."

"Teď se cítím mnohem silnější, a i když nemám výsledky, pořád cítím, že jsem ve voze silnější. Cítím se v něm mnohem lépe a s nastavením jdeme správným směrem. Od Monaka je auto lepší, takže máme šanci bojovat v Silverstonu o pódium."

Za ztrátu titulu v roce 2008 se Massa dřív hodně zlobil na svého krajana Piqueta, který byl hlavním aktérem zinscenované nehody v singapurském závodě. Massa ho mohl tehdy vyhrát, ale po zmatcích u Ferrari při zastávce v boxech pod safety carem skončil bez bodů.

Doporučujeme

Články odjinud