Massa: Kdybych auto nestočil, sejmul bych Rosberga

Massa: Kdybych auto nestočil, sejmul bych Rosberga

Ferrari odjíždí z Koreje zklamané. Ztráta Fernanda Alonsa se v šampionátu šestým místem ještě zvětšila, Felipe Massa navíc způsobil poprask hned v úvodu závodu a do cíle dojel až devátý.

Už samotný úvod Velké ceny Koreje přinesl dramatickou podívanou, a to právě díky pilotům Ferrari. Felipe Massa při nájezdu do třetí zatáčky musel prudce zabrzdit, aby nenarazil do soupeřů jedoucích před ním, tím přišel o kontrolu nad svým vozem, který napříč zablokoval trať. Ostatní závodníci, včetně Fernanda Alonsa, se tak museli ferrari vyhýbat výjezdem mimo trať. Tento incident měl velký dopad na zbytek Brazilcova závodu.

"Táhlo se tam za sebou hodně aut, já jsem byl v tom závěsu před Fernandem, potom tam ještě byly vozy na straně, o něco rychlejší, předjížděli oba saubery," popisoval Massa, který nakonec závod dokončil na devátém místě. "Posunul jsem se tedy napravo k Fernandovi, pak jsme byli vedle sebe. Když jsem brzdil, začal jsem s tím o něco později než ostatní. Byl jsem na pravé straně a nemohl jsem nalevo, v té zatáčce byly vozy, takže bych narazil do Rosberga. Musel jsem auto otočit, abych to do něj nenapálil, a pak jsem se otočil. Bylo štěstí, že do mě nikdo nevrazil, ale je jisté, že v ten moment jsem o závod přišel," smutně rekapituluje GP Koreje brazilský pilot.

Fernando Alonso, který se sám musel svému týmovému kolegovi vyhýbat, incident nechce zveličovat. "Nebylo to nic důležitého," říká. "Přijeli jsme do zatáčky číslo tři, všechna auta dohromady. Nevím, jestli měl Felipe nějaký kontakt s vozy na vnitřní straně. Já jsem se jen snažil vyhnout se mu, abych zbytečně neriskoval, a nic se nestalo. Nebyl to žádný problém a nic to na mém závodě nezměnilo, protože jsem byl stejně za Nicem.

Možná pro Felipeho, protože ztratil nějaké pozice, skončil až devátý. Nevím ale, o kolik líp jsme mohli dopadnout, co se týče týmového výkonu pro Pohár jezdců, který je důležitý," dodal Španěl.

Doporučujeme

Články odjinud