Massa: Kdo rozumí závodění, ten chce, abych zůstal

Massa: Kdo rozumí závodění, ten chce, abych zůstal

Felipe Massa se vyjádřil k situaci v týmu Williams. Podle brazilského pilota si Massovo setrvání u britské stáje přejí ti, kteří doopravdy rozumí závodění.

Massa již před časem oznámil, že o své závodní budoucnosti chce mít jasno do letošní brazilské grand prix. Brazilský veterán se obává, že rozhodnutí o druhém pilotovi stáje Williams pro sezónu 2018 by nemuselo záležet čistě na jezdeckých schopnostech.

Vicemistr světa z roku 2008 by brzy rád znal jasné stanovisko jeho zaměstnavatele. Williams by se měl podle Massi co nejdříve rozhodnout, zda – li bude o služby brazilského jezdce stát i v příští sezóně. Massa se tak chce vyhnout vleklému jednání.

Massa je přesvědčen, že má u Williamsu podporu závodních inženýrů. Jejich názor by však při rozhodování týmu o jezdeckém složení nemusel být rozhodující.

„Vždy jsem byl profesionálním jezdcem, jsme profesionálem a jako profesionál také moji kariéru ukončím. To je pro mě nejdůležitější. A tým dobře ví, jak velký může být můj přínos,“ myslí si Brazilec ve službách Williamsu.

„Mohu s jistotou říct, že mám na své straně tu část týmu, která rozumí závodění. To je pro mě dobré,“ řekl Massa pro Motorsport.com.

„Při rozhodování o jezdecké sestavě však nezáleží čistě jen na jezdeckém talentu. Ty ostatní podmínky ovšem nijak neovlivním. Inženýři, kteří stojí na mojí straně, o jezdecké sestavě nerozhodnou.“

„Hlavní slovo budou mít nakonec lidé z vedení týmu, kteří se rozhodují podle svých vlastních kritérií. Doufejme, že jejich rozhodnutí bude to nejlepší pro správné směřování stáje.“

Sám Massa je pevně přesvědčen o tom, že i v příští sezóně by mohl u Williamsu odvádět dobrou práci.

„Vím, co týmu přináším. Jsem stoprocentně motivovaný pro absolvování další sezóny. Pokud u Williamsu zůstanu i v příští sezóně, tak pro tým dokážu udělat maximum. Stejně jako jsem to již dělal v minulosti,“ věří si Felipe Massa. 

„Chtěl bych mít o budoucnosti jasno během několika příštích týdnů. Rozhodně se nechci dostat do situace, kdy bych během posledních dvou závodů sezóny ještě nevěděl, co budu dělat příští rok.“

O Massovo místo u Williamsu se podle médií rovněž ucházejí Robert Kubica a Paul Di Resta.

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud