Massa je připraven podpořit Alonsův útok na titul

Massa je připraven podpořit Alonsův útok na titul

Felipe Massa si s Ferrari F2012 začal rozumět pozdě na to, aby přemýšlel na výhru v šampionátu. Proto je ochoten v boji o titul pomoci Fernandu Alonsovi.

"Určitě, Fernando mě potřebuje. V šampionátu, jako je tento, je velmi důležité, aby bodovaly oba vozy," cituje Massu Autosport. "Letos je to mezi mnoha jezdci a týmy velmi vyrovnané, takže víte, jak důležitý je každý výsledek. Je to šampionát, ve kterém může o vítězství rozhodnou možná jediný bod."

Aby mohl svému týmovému kolegovi pomáhat, musí jezdit vpředu, což se mu v Německu znovu nepodařilo. Těžkou hlavu si z toho ale nedělá, protože rychlost měl dobrou, takže je přesvědčený, že se nahoru rychle vrátí.

"Cítím se teď velmi dobře. Řekl bych, že od Monaka je pro mě řízení vozu velmi přirozené, jsem konkurenceschopný, a to je to nejdůležitější. Na začátku sezóny jsem neměl dobrý pocit, ale po prvních závodech se mnoho věcí změnilo," připomněl.

"Je to snadné (vyrovnat se nepovedeným závodem), když máte rychlost. Je to mnohem těžší, když jste na tom špatně. Ale tady jsme měli nehodu na startu, a to byl konec. S rychlostí nebylo nic špatně."

Doporučujeme

Články odjinud