Massa: Ferrari se zlepší, ale na vítězství to asi stačit nebude

Massa: Ferrari se zlepší, ale na vítězství to asi stačit nebude

Po svém středečním účinkování v testech je Felipe Massa přesvědčený, že se jeho tým dokáže zlepšit ve španělské Grand Prix víc než soupeři. Brazilec očekává posun nahoru.

Ferrari sice zatím nevyzkoušelo všechny nové díly, které chystá do Barcelony, ale Massa věří, že se díky nim dokáží oba rudé monoposty umístit v první desítce.

"Taková jsou moje očekávání, ale všechny novinky jsme ještě nenasadili, takže uvidíme v Barceloně, jaké jsou a jak moc auto zlepší," cituje Brazilce Autosport. "Pak budeme moci poskytnout reálnější odhad, ale určitě to očekávám (oba vozy v první desítce)."

Během testů a přestávky se ale samozřejmě zlepší i ostatní týmy, takže Ferrari musí postupovat rychleji, pokud se chce posunout nahoru.

"Za tři týdny se auta zlepší o dvě až tři desetiny sekundy, takže potřebujeme udělat obrovský krok vpřed," uznal Massa a na téma vítězství v Grand Prix dodal: "To by určitě bylo trochu moc optimistické, ale až budeme mít všechny nové díly na voze, budeme moci lépe hodnotit."

"Bez těch nových dílů se to těžko říká, ale úplně smazat ztrátu na nejrychlejší a vyhrávat závody, to je trochu moc optimistické. Ale doufáme."

Jednou z hlavních úprav monopostu Ferrari je nová konfigurace výfuků, která má za cíl více využívat výfukové plyny pro aerodynamické účely. Tuto koncepci zkoušeli Italové už v zimních testech, ale nefungovala jim, takže ji museli přepracovat. Kompletní balík všech úprav nasadí pohromadě až v GP Španělska.

Doporučujeme

Články odjinud