Massa: Ferrari je připravené na lepší vstup do sezóny než v minulých letech

Ferrari vstupovalo do šampionátů posledních let ne vždy dobře připravené, zejména po stránce spolehlivosti. Massa však věří, že letos bude vše jinak, tým odvedl v zimě dobrou práci, lepší než v minulosti.

"Zimní testy jsme měli velmi dobré, náš tým, náš vůz byl velmi konkurenceschopný," řekl Brazilec. "To podle mě ukazuje, že je náš vůz na začátek sezóny připravený. Ale samozřejmě musíme každý den pracovat, abychom se závod po závodu zlepšovali a byli na špičce."

"Se zimními testy jsem velmi spokojený a věřím, že šampionát můžeme začít lépe než v minulosti. Nemyslím tím jen minulý rok, který nebyl dobrý, ale i ostatní šampionáty. Vypadá to, že jsme v dobré formě, abychom šampionát začali s dobrým vozem, spolehlivým vozem, což je pro začátek sezóny velmi důležité, abychom mohli hned bodovat."

Massa si netroufá říct, jestli bude moci bojovat v Bahrajnu o vítězství, ale v každém případě chce získat "hodně" bodů. Také doufá, že bude pouštní okruh vozu vyhovovat. F10 by podle něj měl být univerzální.

Optimista je po zimních testech také Fernando Alonso, ale odmítá stanovit pro první Grand Prix konkrétní cíl. Vzkázal jen: "Těžko něco slibovat fanouškům Ferrari, ale můžou si být jistí, že odvedeme maximum, sezónu chceme začít co nejlépe a na jejím konci v listopadu být mistry světa. Závod v Bahrajnu je prvním krokem na cestě za naším cílem, takže se maximálně soustředíme a uděláme maximum. Jsem si jistý, že si to s námi užijí."

Doporučujeme

Články odjinud