Massa dostane nové šasi, Monako by mělo zůstat izolovaným incidentem

Massa dostane nové šasi, Monako by mělo zůstat izolovaným incidentem

Šéf Ferrari Stefano Domenicali věří, že problémy se spolehlivostí v Monaku byly pro Ferrari výjimečné, opakovat by se už neměly.

Scuderii se v poslední Grand Prix nedařilo po žádné stránce, Fernando Alonso v Monte Carlu znovu ztratil na vedení v šampionátu, když se v závodě propadal startovním polem místo postupu vpřed.

"GP Monaka nebyla snadným víkendem pro tým," přiznal Domenicali. "Od té doby jsme tvrdě pracovali, především jsme studovali všechna data, abychom zjistili, proč jsme nepodali očekávaný výkon, a od té chvíle hledíme vpřed a nastavujeme vozy pro zcela odlišnou konfiguraci požadovanou Montrealem, z tratě pro nejvyšší přítlak přejdeme na okruh, kde použijeme doposud nejnižší přítlak v této sezóně."

Felipe Massa dopadl v Monaku ještě hůř, během víkendu dvakrát boural, a proto pro Kanadu dostane nové šasi. První nehoda byla jezdeckou chybou, druhá selháním techniky. Ferrari dělá vše pro to, aby se nic nepříjemného z Monte Carla letos už neopakovalo.

"Samozřejmě jsme se také zaměřili na problémy, které jsme měli se spolehlivostí, ty musí být v každém případě vyřešeny," pokračoval Domenicali. "Jisté je, že je tento tým zcela motivovaný, a jsme odhodlaní považovat to, co se stalo v Monaku, za izolovaný incident."

A jak vidí Domenicali šance Ferrari v Kanadě? "V prvních šesti závodech se naše auto ukázalo být silné, mělo dobré vlastnosti ve většině případů, i když občas byly rychlejší jiné týmy. Myslím, že Montreal je okruhu, který by nám měl umožnit využít tyto silné stránky, jako je brzdění, které je na této trati klíčové, takže doufejme, že z toho budeme mít prospěch. Ale na druhé straně musíme dál tvrdě pracovat na oblastech, ve kterých naše auto ještě není tak dobré, jak by být mělo."

Doporučujeme

Články odjinud