Massa doporučil Barrichellovi konec kariéry

Massa doporučil Barrichellovi konec kariéry

Rubens Barrichello by neměl usilovat o 20. sezónu ve formuli 1, raději by měl důstojně odejít. Myslí si to jeho krajan z Ferrari.

Barrichello touží završit svoji dlouhou kariéru příští rok, ale zatím nemá místo. "Poradil jsem mu, aby skončil," řekl otevřeně Massa pro TotalRace. "Podle mě měl Barrichello ve formuli 1 neuvěřitelnou kariéru, odjel nejvíc Grand Prix ze všech jezdců a získal hodně vítězství. O takové kariéře mnoho jezdců sní. Jezdil pro nejlepší týmy formule 1."

Situace na trhu s jezdci ve formuli 1 není snadná, protože závodní sedačky jsou předmětem čím dál větších obchodů. Podle Massy by se Barrichello do takových nedůstojných tahanic pouštět neměl.

"Neporadil jsem odchod, protože bych si myslel, že je moc starý nebo něco takového," vysvětloval. "Ale dnes je ve F1 12 týmů a pět nebo šest z nich chce za sedačku peníze. To je podle mě absurdní."

"Můj názor je, a to jsem mu řekl, že si nedokážu představit Barrichella, jak hledá sponzory, aby mohl závodit ve formuli 1 po tom všem, co dokázal. Řekl jsem mu, aby odešel a využil poslední závod k pořádnému zakončení. Ale vím, že udělá to, co bude pro sebe považovat za nejlepší. Jako přítel ho budu podporovat a doufat pro něj v to nejlepší."

Doporučujeme

Články odjinud