Massa chválí Ferrari, i bez hvězd vyrobilo skvělé auto

Massa chválí Ferrari, i bez hvězd vyrobilo skvělé auto

Podle pilota Williamsu se tím potvrzuje, že k vývoji vítězného vozu není nutné angažovat inženýra s velkým jménem.

Felipe Massa přiznal, že ho skvělá forma týmu Ferrari překvapila. Po odchodu technického ředitele Jamese Allisona do Mercedesu, kdy na jeho místo Scuderia povýšila zatím nepříliš známého Mattiu Binotta, Brazilec od Ferrari příliš nečekal.

Po skončení loňské sezony by si Massa vsadil, že si to letos rozdá Mercedes s Red Bullem. Ukázalo se však, že podceňovat Ferrari nebylo správné. Výkony italského týmu Massu příjemně překvapily a uchvátily. Potvrzují, že úspěchy nepřináší velká jména, ale spíše poctivá práce.

„Ferrari se daří něco, co od něho tento rok nikdo moc neočekával. Je to příjemné překvapení. Ukazuje to, že jen to, že máte na palubě třeba takového Adriana Neweyho, vám úspěch nezaručí. Potvrzuje se tím, že když máte semknutý tým, který dokáže v důležitých oblastech skutečně spolupracovat, nepotřebujete hvězdné jméno.

Kdybyste se mě loni v listopadu zeptali na to, kdo podle mě bude hlavní vyzyvatel Mercedesu, řekl bych, že Red Bull. Ten ale očividně vyrobil horší auto než Ferrari. O vítězství teď bojují dva týmy. Lidi samozřejmě chtějí pestrost a mnoho vítězů v jednotlivých závodech, ale čtyři auta bojující o vítězství jsou lepší než dvě,“ řekl zkušený Brazilec.

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud