Massa by si chtěl ještě o rok prodloužit kariéru ve formuli 1

Massa by si chtěl ještě o rok prodloužit kariéru ve formuli 1

Pilot Williamsu Felipe Massa by si podle svých slov rád prodloužil kariéru ve formuli 1 ještě o jeden rok.

Massovo místo měl pro letošní sezónu u Williamsu zaujmout mladý Lance Stroll, který by závodil vedle Valtteriho Bottase. Po konci Nika Rosberga u Mercedesu se však u mistrovského týmu uvolnilo jedno místo, na které byl nakonec dosazen právě Bottas. Tím se uvolnilo místo u Williamsu vedle Strolla, které nakonec obsadil Massa.

Brazilskému jezdci se letos daří. V prvních sedmi závodech dojel čtyřikrát na bodované pozici, v Austrálii a Bahrajnu přitom obsadil šesté místo. Šestá pozice patří Williamsu také v průběžném pořadí Poháru konstruktérů.

S postupem času se začíná pomalu mluvit také o příští sezóně. Massa přitom nevyloučil, že by chtěl ve formuli 1 ještě rok zůstat.

„Jak se blíží polovina sezóny, tak je nevyhnutelné, že se začalo mluvit o roce 2018,“ řekl Massa. „Už jsem začal čelit otázkám novinářů o mých plánech do budoucna, obzvlášť v příštím roce.“

„Cítím se dobře, jsem rád, že dělám to, co dělám a mám skvělý vztah s celým Williamsem. Navíc jsem si vědom toho, že jsem stále konkurenceschopný, což je to nejdůležitější. Na základě toho bych tedy rád pokračoval v dělání toho, co jsem vždy chtěl, tedy závodění ve formuli 1.“

Massa zároveň vyzdvihl výkon svého týmového kolegy Strolla ve Velké ceně Kanady, ve které si 18letý Kanaďan dojel pro své první body ve formuli 1. Massa v Kanadě skončil už v úvodu po kolizi s Carlosem Sainzem Jr.

„Vzhledem k brzkému konci v závodě jsem alespoň mohl sledovat skvělý závod v podání Lance Strolla, který získal své první body ve formuli 1,“ řekl Massa.

„Předvedl řadu předjížděcích manévrů a potvrdil tak, že se zlepšil a v konečném výsledku zajel dobrý víkend. Po obtížném období ve formuli 1 takový zlom potřeboval. Jsem přesvědčen, že díky několika bodům z jeho domácího závodu bude Lance pokračovat ve své první sezóně ve formuli 1 s větší sebejistotou.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud