Massa: Alonso je ještě lepší než Schumacher

Massa: Alonso je ještě lepší než Schumacher

Massa považuje svého současného týmového kolegu Alonsa za velmi komplexního jezdce. Podle Brazilce je Španěl ještě lepší než Schumacher, se kterým se rovněž sešel v jednom týmu.

Felipe Massa, který po sezoně opouští tým Ferrari, chválí svého současného týmového kolegu Fernanda Alonsa. Brazilec během svého osmiletého působení v Maranellu závodil vedle mistrů světa Michaela Schumachera, Kimiho Räikkönena a Alonsa., předtím se u Sauberu potkal s Jacquesem Villeneuvem. Z jezdeckého hlediska považuje za nejdokonalejšího týmového kolegu, s jakým jezdil, Španěla.

"Vždy jsem měl velmi silné týmové kolegy. Naučil jsem se, že musíte být perfektní, protože pokud nejste, budou před vámi," připomněl Brazilec v rozhovoru pro Sky Sports F1. "Samozřejmě jsem se silnými týmovými kolegy zažil obtížné časy. Proti jednomu to bylo těžší, to byl Alonso. Myslím, že je dokonalejší."

"Schumacher byl velmi, velmi dobrý. Byl úžasný a také velmi komplexní jezdec. Ale myslím, že Alonso je ještě perfektnější," uznal.

Massa je po Schumacherovi druhým nejdéle působícím jezdcem v Maranellu v historii. Pro italský tým vyhrál jedenáct závodů stejně jako Alonso, což je oba řadí na čtvrté místo historických týmových tabulek. Po Španělově příchodu do týmu už Brazilec žádný závod nevyhrál.

Na dotaz bývalého jezdce F1 a nyní komentátora Sky Sports Martina Brundla, jestli je Massa zcela spokojen se vším, čeho během své více než desetileté kariéry v F1 dosáhl, dvaatřicetiletý jezdec odpověděl: "Ne, myslím, že to ani není možné. Myslím, že pokud jste spokojeni se vším, co jste udělali, zakrníte. Takže nejsem spokojen. Chci víc. Chci vyhrát víc závodů. Chci získat víc pole position. Když nejste spokojeni, musíte se snažit pokračovat a udělat víc."

V současnosti je Massa v souvislosti s angažmá pro příští sezonu spojován s týmy Lotus, kde se uvolní místo po Massově nástupci u Ferrari Kimim Räikkönenovi, či Sauber, kde už Massa jezdil v letech 2002 a 2004 až 2005.

Doporučujeme

Články odjinud