Massa a Hamilton se na viníkovi kolize opět neshodnou

Massa a Hamilton se na viníkovi kolize opět neshodnou

Oba piloti mají na incident z poloviny závodu zcela odlišný názor. Podle Felipeho Massy měl být Lewis Hamilton potrestán.

Zdá se, že pokračování slovních přestřelek mezi Massou a Hamiltonem nebere konce. Také ve Velké ceně Japonska se oba dostali do vzájemného kontaktu. Přibližně v polovině závodu se potkali na vjezdu do závěrečné šikany okruhu. Hamilton do ní najížděl z pravé strany, Massa zleva. Poté došlo k lehkému kontaktu, ze kterého si Brazilec odvezl poškozené přední křídlo a část podlahy. Sportovní komisaři ale z této kolize nikoho neobvinili a celou záležitost vyhodnotili jako běžný závodní incident.

Takto popsal celou situaci ze svého pohledu Lewis Hamilton: "Jediné, co mohu říct, je, že ve zpětných zrcátkách toho moc vidět není. Cestou po té rovince hodně vibrovala a já jsem vůbec neměl ponětí, že tam (Massa) byl. Je to možná něco, co bychom měli napravit. Ale já s ním nemám žádný problém."

Felipe Massa se však s jeho vysvětlením neztotožňuje a na inkriminovaný moment má poněkud odlišný názor. "Abych byl upřímný, tak mě vůbec nezajímá, co (Hamilton) říká. Jediné, co mě zajímá, je to, co udělal. V 130R byl velmi pomalý a zůstal na pravé straně. Já byl daleko rychlejší, takže jsem jel po levé straně a zabrzdil tam. Zůstal jsem ve své stopě. On s vozem cuknul a dotkl se mého. Není nic, co k tomu říct víc. O to, co říká on, se nestarám. Starám se o to, co říká a dělá FIA. Tento rok už penalizovala lidi za daleko menší prohřešky a tentokrát to neudělala. FIA by se o to měla postarat. Jsou také jediní, kteří se o to postarat mohou," apeluje Massa.  

Na dotaz Autosportu, zda by byl ochotný se s Hamiltonem sejít a vše si vyjasnit z očí do očí, ale odpověděl negativně: "Ne, on se nepoučí. Závodím s ním jako s kterýmkoliv jiným jezdcem. Čas na rozmluvu už dávno uplynul. Snažil jsem se, ale on ne."

Doporučujeme

Články odjinud