Marussia zatím zůstane bez technického ředitele

Marussia zatím zůstane bez technického ředitele

S hledáním nástupce Pata Symondse Marussia nepospíchá. Domnívá se, že má čas, protože nastavená technická struktura funguje dobře.

Symonds se rozhodl přestoupit do Williamsu, kde nahradí dosavadního technického ředitele Mika Coughlana. Volné místo u Marussie se jen tak nezaplní.

"Klíčové je, že to, co za sebou nechal Pat, je velmi dobrá technická struktura, a my jsme tu vždy měli dobré a opravdu talentované lidi," vysvětloval prezident týmu Graeme Lowdon Autosportu, proč není nutné rychle hledat náhradu.

"Současné auto bylo vůči tomu loňskému obrovským skokem a stejní lidé a stejná struktura pracuje na voze 2014. Dopady (Symondsova odchodu) jsou celkem malé díky této struktuře."

Podle Lowdona se jeví jako potřebné mít nového technického ředitele až pro vůz 2015, takže má tým čas do příští sezóny, než si někoho najde.

"Nejdříve musíme zjistit, jaký typ člověka hledáme, jestli to bude organizačně a manažersky zaměřený člověk jako Pat, nebo technický ředitel silný v designu nebo aerodynamice (jako Newey)," přiblížil výběr šéf týmu John Booth.

"Mohla by to být pro nás příležitost udělat další krok díky struktuře, kterou teď máme. Hlavní je se ujistit, že nedojde k přerušení prací na voze 2014, a to se nám celkem daří."

"A musíme rozjet naplno spolupráci s Ferrari, což se děje teď, takže se můžeme nadechnout a podívat se, kam směřujeme."

Doporučujeme

Články odjinud