Marussia věří, že nový vůz zpoždění mít nebude

Marussia věří, že nový vůz zpoždění mít nebude

Inženýři Marussie dělají vše pro to, aby příští rok stihli všechny testy s novým vozem, a jsou přesvědčeni, že se jim to podaří.

Zrod letošního monopostu MR01 nebyl snadný, napoprvé neprošel všemi nárazovými testy, což znamenalo zdržení při jeho dokončování. Tým ho zvládl nasadit až do posledních předsezónních testů.

S MR02, které Marussia staví pro příští sezónu, by mělo být vše jinak. "V současnosti to s ním jde podle plánu, ve skutečnosti jsme s některými díly napřed," uvedl sportovní šéf stáje Graeme Lowdon pro Autosport.

"Poměrně dost si věříme. Teď máme zcela jinou strukturu. Bude to naše první auto, které je zcela naše, co se zapojených lidí týče. Auto, se kterým jsme právě skončili (MR01), bylo čistě CFD (počítačové simulace), když jsme s ním poprvé vyjeli na trať."

Lowdon je přesvědčený, že Marussia teď má vše pro posun vpřed. Po všech stránkách se zlepšila, potřebuje ještě zrychlit auto.

"Určitě si myslím, že tenhle tým patří do první desítky," pokračoval. "Neměli jsme auto do první desítky, to chce čas a peníze. Podívejte se na Brazílii, Timova nejrychlejší zastávka byla rychlejší než všechny zastávky McLarenu."

"Lidé si takových věcí nevšímají, ale my teď máme velmi, velmi dobrý tým. Opravdu dobrou strukturu, kompaktní a nízkonákladovou základnu. Pokud budeme mít auto schopné jezdit rychlejší časy, což je další díl skládačky, a příští auto bude podle všeho opravdu dobré, tak tento tým nemůžete odepisovat."

Doporučujeme

Články odjinud