Marussia v pátek v Barceloně znovu nasadí Gonzaleze

Marussia v pátek v Barceloně znovu nasadí Gonzaleze

Rodolfo Gonzalez v prvním volném tréninku na Velkou cenu Španlělska nahradí Maxe Chiltona. Po ne zcela vydařené GP Bahrajnu Marussia věří, že se jí podaří navázat na úspěšný trend z počátku sezony.

Marussia v pátečním prvním tréninku na Velkou cenu Španělska nasadí svého rezervního jezdce Rodolfa Gonzaleze. Venezuelan už se letos objevil za volantem monopostu MR02 v Bahrajnu, ale kvůli problémům s převodovkou absolvoval jen sedm kol. Zatímco na okruhu Sakhir odjel trénink místo Julese Bianchiho, tentokrát mu kokpit uvolní Max Chilton. Gonzalez by se měl podle vyjádření týmu v letošní sezoně objevit při pátečních volných trénincích za volantem některého z vozů ještě několikrát.

Zejména díky výkonům Bianchiho je letos Marussia z dlouhodobého hlediska zatím úspěšnější než nejbližší konkurent Caterham. Šéf Marussie John Booth ví, že právě první evropský závod sezony bývá pro řadu týmů velmi dobrým barometrem výkonnosti vozu a také možností představit nové úpravy. "Ani my nejsme výjimkou. Testovali jsme tu před začátkem sezony, budeme mít příležitost využít základní data a porovnat je s našimi vylepšeními pro tento závod, abychom vyhodnotili náš aktuální pokrok," uvedl.

Přestože v Bahrajnu se týmu tolik nedařilo, pro Barcelonu je optimistický. "V Bahrajnu jsme se trápili vždy. Doufáme, že na Circuit de Catalunya znovu potvrdíme pozitivní směr našeho vývoje," věří.

Doporučujeme

Články odjinud