Marussia si vybírá dodavatele motorů mezi Ferrari a Mercedesem

Marussia si vybírá dodavatele motorů mezi Ferrari a Mercedesem

Výkonný ředitel Marussie Andy Webb potvrdil, že se jeho tým v éře šestiválců nezařadí mezi klienty Renaultu. Rozhoduje se mezi Ferrari a Mercedesem.

Jelikož Marussia angažovala na místo závodního jezdce Julesa Bianchiho, má se za to, že na pozadí existuje také předběžné dohoda o nákupu šestiválcových motorů od Ferrari.

"Partnera na motory jsme si zatím nevybrali," oponoval Webb v rozhovoru pro Championat. "Ale už máme hodně potřebných informací. Samozřejmě by nám pomohlo, pokud by rozhodnutí o motorech padlo rychle, nejlépe do konce dubna."

V příštím roce budou ve formuli 1 prodávat motory zřejmě jen Ferrari, Mercedes a Renault, pokud se Honda nerozhodne urychlit svůj návrat. Pátým týmem Renaultu se chce stát Toro Rosso a víc zákazníků Francouzi nechtějí. Marussii tedy zbývají dvě možnosti.

"Je zřejmé, že si s odchodem Cosworthu můžeme vybírat mezi Ferrari a Mercedesem," potvrdil Webb. "Jednáme s oběma. Uvidíme, jaké jsou možnosti, a je zřejmé, že důležitým faktorem je cena, protože cena motorů 2014 bude významně vyšší než u současných motorů."

"Cena bude nejdůležitější. A musíme se ujistit, že si vybereme toho správného partnera. Doufám, že naše rozhodnutí budeme moci oznámit během čtyř týdnů."

Doporučujeme

Články odjinud