Marussia si chce nechat i mě, říká Chilton

Marussia si chce nechat i mě, říká Chilton

Max Chilton vidí dobrou šanci na setrvání ve formuli 1 u Marussie, jednání s týmem se vyvíjí dobře. Sestava ruské stáje by tak mohla poprvé zůstat stejná dvě sezóny.

Vedení Marussie už potvrdilo, že si příští rok nechá Julesa Bianchiho, takže volná zůstává jen jedna sedačka.

"Jednáme a musíme zařídit investory a sponzory, než podepíšeme smlouvu," řekl Chilton Autosportu. "Trvá to déle. Nemyslím, že bychom měli zpoždění, nebo že by bylo z čeho mít obavy."

"Chtějí si nás nechat oba, což je dobré pro mě, protože je příjemné, když vás tým chce. Julesova smlouva přišla brzy ze zřejmých důvodů, ale neřekl bych, že mám zpoždění, protože loni touto dobou jsem za sebou neměl ani test mladých talentů a podpis byl daleko. Pár lidí získalo smlouvy brzy, ale obecně to všichni nechávají na pozdější dobu."

Britský pilot je přesvědčený, že pokud se mu podaří podepsat nový kontrakt se svým současným zaměstnavatelem, půjdou jeho výkony v příštím roce nahoru.

"Mám rád kontinuitu a u Carlinu v GP2 jsem zjistil, co kontinuita dokáže," vysvětloval. "V prvním roce byli chvíle, kdy jsme byli rychlí, ale ne všechno sedělo a skončili jsme dvacátí s deseti body."

"Další rok, když jsme měli stejné auto a všichni se vzájemně znali, jsem najednou měl pole position, výhry a v šampionátu jsem skončil čtvrtý. Je úžasné, co dokáže kontinuita. Auto bude příští rok s motorem Ferrari silnější, takže bych tu rád pokračoval."

Chilton svoji kariéru financuje částečně tak, že se vzdal části svých budoucích příjmů ve prospěch sponzorů.

Doporučujeme

Články odjinud