Marussia se chtěla sloučit s Williamsem, potvrdil Wolff

Marussia se chtěla sloučit s Williamsem, potvrdil Wolff

Sportovní šéf Mercedesu a spolumajitel Williamsu Toto Wolff popsal okolnosti, které doprovázely jednání týmů Marussia a Williams o sloučení.

Wolff stále vlastní 12 procent Williamsu, ale svůj podíl chce kvůli práci pro Mercedes prodat. Díky tomu ví, co se kolem týmu z Grove děje.

"Jedno z jednání jsme měli s Marussií," vysvětloval pro Espn. "Jednali také se Sauberem. Máte tu známého a bohatého člověka, který tým (Marussii) financuje 50, 60 nebo 70 milióny ročně, podobně jako Tony Fernandes (Caterham), ale výkonnostně to nikam nevede."

"Pak je tu tým, který se sám financuje (Williams), kde byste mohli koupit minoritní podíl, pět procent nebo možná víc, a mohli byste být v představenstvu. Zároveň byste místo 50, 60 nebo 70 miliónů ročně platili 20 nebo 30 miliónů a propagovali svoji značku. Uzavřel by se tím tým Marussia, nebo by se uzavřel Caterham nebo tak. Proto tyto diskuze nikam nevedou."

Wolff by teoreticky mohl Marussii prodat svůj podíl ve Williamsu, ale to nemá v plánu.

"Nikdy bych neudělal nic proti zájmům Franka (Williamse). Musím najít správného partnera. Potřebuji někoho, kdo nejen koupí ten podíl, ale kdo také kupuje pro rodinu, kdo je potenciální sponzor, nebo přinese nějakou přidanou hodnotu Williamsu."

"Potíž je, že nechcete někoho, kdo by do toho jen lil peníze. To je past, protože potřebujete někoho, pro koho to bude investice a kdo zároveň snad bude mít značku, kterou chce propagovat. Pokud někoho takového najdete, bude to dávat smysl."

Doporučujeme

Články odjinud