Marussia představila MR02

Marussia představila MR02

Jako jeden z posledních letošních vozů se Marussia MR02 ukázala až v den prvních testů v Jerezu. Závodit s ní budou Max Chilton a pravděpodobně Luiz Razia.

Při vývoji MR02 vycházela Marussia z loňského vozu, ale přepracovala některé části šasi, aby mohla dosahovat lepších výkonů. Jedná se o první monopost této stáje, který byl od začátku vyvíjen i s pomocí aerodynamického tunelu. Ještě koncept MR01 byl vytvořen jen pomocí počítačů.

Další premiérou pro Marussii je nasazení systému na rekuperaci kinetické energie. KERS do svého vozu instalovala jako poslední ze všech týmů, kupuje ho od Williamsu. Očekává od něj významný posun vpřed.

Dodavatel motoru zůstává stejný, v útrobách nového vozu se skrývá Cosworth CA2013K. Také na převodovce se podpis výrobce nemění, stejně jako loni je jím Xtrac. Spolupráce s McLarenem se projevila především ve využívání aerodynamického tunelu a simulátoru.

V oblasti aerodynamiky se inženýři pod vedením Pata Symondse soustředili na lepší chlazení a lepší proudění vzduchu v zadní části vozu. Ta mimo jiné nese Coanda výfuky. Ve srovnání s minulým monopostem je také přepracované zavěšení kol vpředu i vzadu.

Do nového vozu usedne jako první Max Chilton, který je zatím jediným týmem potvrzeným jezdcem. Luiz Razia sice řekl, že druhým pilotem bude on, ale Marussia to stále nepotvrdila.

"Postupné kroky, které jsme udělali v druhé polovině loňské sezóny, nám nejen dodaly sebedůvěru, že dokážeme bojovat o 10. místo v šampionátu konstruktérů, ale také nás povzbudily ve směru, kterým jsme se v oblasti designu vydali a který se stal základem vozu, který tu dnes v Jerezu nasazujeme," dodal šéf týmu John Booth.

Fotogalerie

[MODXGalleryRef : 34877]

 

 

 

 

 

 

Doporučujeme

Články odjinud