Marussia potvrdila Glockův odchod, důvodem jsou finance

Marussia potvrdila Glockův odchod, důvodem jsou finance

Timo Glock překvapivě ukončil působení u týmu Marussia, po třech letech se s týmem rozchází. Říká, že v dobrém.

Glock strávil ve formuli 1 celkem pět sezón, před Marussií závodil pro Toyotu, čtyři Grand Prix odjel také pro Jordan. Své budoucí plány zatím nepotvrdil, ale zdá se, že zamíří do jiné série. Kdo ho nahradí, ruská stáj zatím neoznámila.

"S týmem Marussia jsem prožil tři skvělé sezóny, během kterých jsem měl možnost se aktivně podílet na budování a rozvoji týmu, který chce ve formuli 1 uspět," komentoval německý závodník.

"Chtěl bych týmu popřát štěstí do budoucna a všem poděkovat za skvělé časy, které jsme společně prožili, a za podporu, které se mi dostalo. I když tohle není cesta, kterou jsem očekával, ve skutečnosti jsem velmi nadšený z toho, co mi budoucnost přinese v rámci mé kariéry, doufám, že se k tomu vyjádřím velmi brzy."

Glock byl od vzniku Marussie, respektive Virginu Racing, jediným zkušeným pilotem týmu, takže byl klíčový pro jeho vývoj. Jenomže Marussia teď potřebuje peníze, a tak zřejmě sáhne po dalším platícím pilotovi, naznačil to šéf stáje John Booth.

"Náš tým byl založen na principu těžení z osvědčených zkušeností, zatímco také dával příležitost mladým talentům postoupit na vrchol motorsportu," vysvětloval. "Doposud se tato filozofie také odrážela v našem obchodním modelu."

"Pokračující výzvy, kterým toto odvětví čelí, znamenají, že jsme museli podniknout kroky, abychom zajistili svoji dlouhodobou budoucnost. Ekonomické aspekty převážily a obchodní prostředí je těžké pro všechny. Včetně týmů formule 1."

Doporučujeme

Články odjinud