Marussia chce příští rok pokračovat s Bianchim a Chiltonem

Marussia chce příští rok pokračovat s Bianchim a Chiltonem

Vedení týmu Marussia je spokojené se svojí současnou jezdeckou sestavou a nemá v plánu ji na konci roku změnit.

Dva debutanti se letos podle šéfa Marussie Johna Bootha osvědčili. "Chtěl bych si je oba udržet pro příští rok," řekl pro Sky Sports. "V tuto chvíli to záleží na mnoha věcech, vypršení opcí a tak podobně."

"Ale nemáme v úmyslu své rozhodnutí nechat na tak pozdní dobu jako pro letošek. Doufáme, že letos to bude víc v pohodě."

U Bianchiho se předpokládá, že prodloužení smlouvy bude automatické vzhledem k tomu, že Marussia bude od příštího roku nakupovat motory u Ferrari.

"Za prvé Jules je mladý jezdec Ferrari, ale ty dvě dohody jsou zcela oddělené," namítl Booth. "Dohoda na pohonné jednotky nemá vůbec žádné dopady na Julesovu budoucnost."

Francouzský jezdec potvrdil, že žádnou smlouvu zatím nemá. "Co se týče roku 2014, nemám žádné informace a ani je mít nechci," uvedl pro F1i. "Důvěřuji svému manažerovi, což mi umožňuje se zcela soustředit na svoji práci u Marussie."

Bianchiho manažerem není nikdo jiný než Nicolas Todt, který se stará také o Felipeho Massu. Takže Francouz má slušnou naději, že až to bude možné, postoupí do lepší sedačky.

"Můj manažer a já slýcháme celkem dobré ohlasy," naznačil Bianchi zájem ostatních. "Ale já zůstávám soustředěný na letošní sezónu. Snažím se neposlouchat, co říkají lidé kolem mě. Budu dál odvádět maximum a pak uvidíme, co se stane."

Doporučujeme

Články odjinud