Marussia by chtěla Rusa, ale ne za každou cenu

Marussia by chtěla Rusa, ale ne za každou cenu

Případný kandidát na závodní sedačku by měl i něco umět, říká výkonný ředitel týmu Andy Webb. Uvažuje se o několika jménech.

Rusko má eminentní zájem o to, aby jeho důležitost pro formuli 1 rostla. A dělá pro to maximum, příští rok se v Soči pojede premiérová Velká cena Ruska, Marussia je oficiálně ruským týmem a ruské peníze zřejmě pomohou udržet při životě finančními problémy sužovaný Sauber. Otázkou zůstává, kolik jezdců z největší země na světě ve formuli 1 bude v nejbližší době působit. Mluví se o tom, že k sedačce u Sauberu má velmi blízko mladičký Sirotkin. 

Také Marussia by se angažování ruského pilota nebránila. Nechce se za tím ale hnát po hlavě. 

"Máme schéma s mladými jezdci a neustále se snažíme najít vhodná jména, která bychom přidali do seznamu. Chceme ruského pilota, ale je nutné, aby si své místo zasloužil. Jasně se nabízí Petrov. Najít ale další možné kandidáty není zrovna jednoduché. O Sirotkinovi samozřejmě víme, bližší kontakty udržujeme také s Michailem Alešinem a Ivanem Lukaševičem," řekl Webb.

Barvy Marussie v této sezoně hájí Francouz Jules Bianchi a Brit Max Chilton. Druhý jmenovaný se brání kritice, podle které nemá dostatek schopností na působení ve formuli 1. Pat Symonds, který ze stáje odchází, se nedávno nechal slyšet, že nezkušenost současné jezdecké dvojice stojí Marussii až půl sekundy na kolo:

"Žádný tým formule 1 si nedovolí angažovat dvojici, která by z vozu nedokázala dostat maximum. Nevěřím, že máme půlsekundovou rezervu, byť je samozřejmě pravda, že lidé jako Alonso, Jenson nebo Lewis, kteří tu už jsou velmi dlouho, dokážou z vozu dostat o trochu více."

Doporučujeme

Články odjinud