Marko: Sebastianovi se všechno hroutí

Marko: Sebastianovi se všechno hroutí

Zástupci Red Bullu budou dnes usínat se smíšenými pocity. Daniel Ricciardo sice odstartuje do závodu z druhé řady hned za Mercedesy, ale Sebastiana Vettela zradila převodovka.

„Jsem hodně zklamaný. Během tohoto víkendu jsem nestrávil v autě moc času a v Q3 mě odstavila porucha převodovky. Po vyjetí z boxů jsem přišel o druhý převodový stupeň, ale trojku jsem zařadil a tak jsem zkusil pokračovat s tím, že to zvládnu i bez dvojky. Bohužel v první zatáčce jsem přišel i o ostatní převodové stupně, říká Vettel. Zítra se může stát cokoliv, doufejme jen, že převodovka není poškozená. Myslel jsem, že budu bojovat o třetí místo, ale nedostal jsem příležitost. Podmínky byly navíc hodně náročné a myslím, že všem odcházely pneumatiky”, doplnil úřadující mistr světa.

Vettel nakonec převodovku měnit bude a obdrží proto penalizaci + 5 míst 

Daniel Ricciardo na tom byl o poznání lépe a odstartuje z třetí pozice. „Opět jsme nejlepší ze zbytku pole, ale nestačí to. Ztrácíme sekundu. Myslel jsem si, že jsem zajel dobré kolo, ale očekával jsem menší ztrátu. Byl bych rád, kdybychom ztrátu trochu stáhli, ale je před námi ještě spousta práce. ”

Zklamán je se soboty i poradce týmu Helmut Marko, který upozorňuje, že se situace ještě může zhoršit. „Ještě vůbec nevíme, zda Sebastian odstartuje z desátého místa. Kdybychom ji (převodovku) museli vyměnit, přišel by ještě o dalších pět míst. Na Sebastiana se všechno hroutí. Dáváme mu stejné mapovaní, ale zatímco u Ricciarda funguje bez problémů, u Sebastiana jen z části. U Ricciarda fungují i pneumatiky, u Sebastiana ne.”

Doporučujeme

Články odjinud